Suomalaisen A. Blomqvistin musiikilla on liki 100 miljoonaa kuuntelukertaa – siitä huolimatta häntä ei juuri tunneta Suomessa

A. Blomqvist on tällä hetkellä Spotifyn kuunnelluin suomalainen klassisen musiikin artisti.

Suomalaisen pianisti-säveltäjä A. Blomqvistin, 29, musiikkia on kuunneltu melkein 100 miljoonaa kertaa. Muusikon Spotify-sivuilta käy ilmi, että hänellä on tällä hetkellä liki 800 000 kuuntelijaa kuukaudessa.

Siitä huolimatta häntä ei juuri tunneta Suomessa.

A. Blomqvist on tällä hetkellä Spotifyn kuunnelluin suomalainen klassisen musiikin artisti. Hän aloitti pianotunnit ollessaan 4-vuotias, ja kertoi sunnuntaiaamuna Huomenta Suomessa oppineensa rakastamaan soittamista matkan varrella. Toisinaan omat vanhemmat joutuivat kuitenkin patistamaan häntä opiskelemaan ja harjoittelemaan.

Harjoittelu- ja teoriavaihe ei ole aina niin ruusuista. Kaikille, jotka pianonsoittoa harrastavat, niin tsemppiä vaan sinne. Kyllä siinä työnsarkaa itsellenikin oli, hän sanoi haastattelussa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

A. Blomqvist kertoi löytäneensä todellisen intohimon ja palon soittamiseen aikuisiällä, kun hän oli tehnyt välissä jotain muuta, joka ei liittynyt musiikkiin. Hän teki välissä pitkään töitä Puolustusvoimissa ja oli rauhanturvaajana Lähi-idässä. 

– Olin pidemmän ajan Puolustusvoimissa Kriisinhallintakeskuksessa kouluttajana Suomessa, mutta kansainväliset hommat ja rauhanturvaajapuoli olivat minulle rakkaita ja se oli hienoa aikaa elämästäni, hän kertasi. 

– Mutta muistan kyllä ulkomailla ollessani, että kun siellä katsoo ihmisiä, jotka ovat vähän maasta riippuen vaikkapa tupakka- tai oopiumpellolla keräilemässä tupakanlehtiä 14–16 tuntia päivässä, alkoi sitä miettimään, että noilla ihmisillä ei ikävä kyllä ole samat mahdollisuudet kuin minulla, hän jatkoi.

A. Blomqvist teki tuolloin itselleen lupauksen, että kun hänellä on Suomessa mahdollisuus tehdä jotain, ottaa hän mahdollisuudesta kaiken irti. Lupauksensa myötä hän päätyi lopulta käänteiden jälkeen takaisin pianopenkille ja alkoi säveltää. Tuolloin syttyi ultimaattinen intohimo musiikkiin, ja A. Blomqvist on nyt työskennellyt sen parissa noin 45 vuotta.

Menestys sekä tuli että ei tullut A. Blomqvistille yllätyksenä.

– Ymmärsin aika nopeasti, että tämä on kansainvälinen kieli, eivätkä kielelliset asiat sido kuulijoita mihinkään. Soitan ihan kaikille, ja nykyään striimauspalveluiden myötä kaikki pystyvät maailmalla kuuntelemaan, hän pohti.

– Ehkä se numeraalinen tulos aina yllättää ja kuulostaa kivalta, mutta pyrin pitämään sen vähän toissijaisena asiana. Keskityn taiteeseen ja yritän tehdä siitä itseni näköistä, kun sekin tuntuu olevan nykymaailmaissa vähän hankalaa, että pysyisi omana itsenään eikä menisi musiikkialalla tulevien ja menevien aaltojen mukana, hän jatkoi.

Millaisia tavoitteita A. Blomqvistilla on? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta! Alla olevalta videolta kuulet ensiesityksen A. Blomqvistin tulevan albumin nimikkokappaleesta Pohjola. 

Lue myös:

    Uusimmat