Suomalaiskuljettaja tokeni voimakkaiden antibioottien avulla lähtöviivalle – ura päättyi MM-pronssiin

Kaksinkertainen maailmanmestari Lasse Kurvinen lopettaa kilpauransa.

Moottoripyöräilyn flat track -kilpailujen kaksinkertainen maailmanmestari Lasse Kurvinen kartutti viikonloppuna mitalitiliään, kun hän varmisti MM-pronssin Unkarin Debrecenissä ajetussa kauden päätöskilpailussa.

Kurvisen kausi oli erittäin vaihteleva. Kuuden kilpailun urakkaan mahtui loistavien sijoituksien lisäksi myös sairasteluja ja loukkaantumisia. Viimeisellä kisaviikollakin Kurvinen kärsi kuumeesta ja yskästä. Hän kävi torstaina Itävallassa tutkimuksissa, joissa paljastui keuhkoputkentulehdus.

Voimakkaat antibiootit auttoivat mäntyharjulaismotoristin takaisin satulaan. Tämän jälkeen Kurvinen väläytti vauhtiaan jo harjoituksissa ja taisteli kilpailun erävaiheesta finaalin eturiviin.

Lasse Kurvinen ajoi moottoripyöräilyn flat trackin maailmanmestariksi 25. lokakuuta 2020 Italian Boves-Cuneossa.

– Tiesin startin olevan todella tärkeä ja luotin omaan kokemukseen, Kurvinen avasi tiedotteessa.

Flat trackin lisäksi muun muassa motocrossissa ja jääradoilla kilpaillut konkarikuljettaja hallitsi hermonsa viimeisessä kilpailussaan. Hän sijoittui kilpailussa lopulta kolmanneksi ja keräsi kaudesta 103 pistettä. Brittikuljettaja Tim Neave keräsi saman verran pisteitä, mutta Kurvisen alkukaudesta Italiassa voittama kilpailu ratkaisi vertailun ja MM-pronssin suomalaisen eduksi.

Onnistunut paluu MM-radoille

Kurvinen saavutti flat trackin maailmanmestaruudet 2020 ja 2021 ja palasi täksi kaudeksi MM-radoille.

– Urani päättyi MM-pronssiin. Kolme kautta ajoin MM-sarjaa saalistaen kaksi maailmanmestaruutta ja yhden MM-pronssin. Kova saavutus, vaikka itse sen sanonkin, Kurvinen paalutti.

Yhdysvaltojen Sammy Halbert juhli sunnuntaina maailmanmestaruutta. Kansainvälisen moottoriliiton verkkosivujen mukaan Halbertistä tuli ensimmäinen ei-eurooppalainen flat trackin maailmanmestari. Viime vuoden ykkönen, Tshekin Ervin Krajcovic saavutti nyt MM-hopeaa. Halbert jäi päätöskilpailussa toiseksi Krajcovicin jälkeen, mutta taivutti tshekin MM-taistelussa neljällä pisteellä.