Tyrmäävää ylivoimaa: Suomalaiskuski dominoi kisaa Yhdysvalloissa

Tommi Hallman kertoo hurjasta taloudellisesta satsauksestaan: "Nyt on se aika, kun näitä liikkeitä pitää tehdä" 0:44
Tommi Hallman kertoo hurjasta taloudellisesta satsauksestaan: "Nyt on se aika, kun näitä liikkeitä pitää tehdä".

Suomalaiskuljettaja Tommi Hallman ajoi ylivoimaiseen voittoon rallicrossin Yhdysvalloissa kisattavan Nitrocross-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Salt Lake Cityssa.

Hallman starttasi Next Evo -luokan finaaliin paalupaikalta, säilytti startin jälkeen johtonsa ja ajoi lopulta ylivoimaiseen voittoon. Eroa toiseksi sijoittuneeseen  Mitchell DeJongiin tuli lähes viisi sekuntia.

Hallmanilla oli aika-ajossa ja alkuerissä teknisiä murheita, jotka tiimi onnistui kuitenkin selättämään ennen semifinaalia. Sen jälkeen mikään ei voinut enää pysäyttää kuopiolaista.

– Vaikeuksien kautta voittoon, kirjaimellisesti. Rata on äärettömän haastava ja takalenkillä yksi hyppyri aivan älytön. Autolle tosi rankka rata, Hallman totesi tiedotteessaan.

– Autossa oli aika paljon voimanpuutetta. Saatiin se ongelma korjattua ja sen jälkeen alkoi homma rokkaamaan. Ongelma vaikutti niin suoranopeuteen, kuin myös auton ajettavuuteen.

Osakilpailuvoitto oli Hallmanille toinen peräkkäin. Hän johtaa kolmen kisan jälkeen DeJongia kymmenen pisteen erolla. Salt Lake Cityssa ajetaan sunnuntaina vielä yksi osakilpailu.

Nitrocross-kausi käsittää kaikkiaan kymmenen kisalähtöä. Kausi jatkuu marraskuun puolivälissä Phoenixissa ja huipentuu ensi vuoden maaliskuussa Las Vegasiin.

Lue myös:

    Uusimmat