Suomalaislaituri järkytti italialaisjättiä – iski komean maalin David de Gean selän taakse

Mikael Soisalo esiintyi väkevästi unkarilaisjoukkue Puskas Akademyn Konferenssiliigan karsintaottelussa Fiorentinaa vastaan. Soisalon maali järkytti italialaisjättiä, joka joutui osuman myötä 0–2-tappiolle. Ottelu päättyi lopulta tasatulokseen 3–3.

Suomalaislaituri Mikael Soisalo ja keskikenttämies Urho Nissilä olivat tehokkaina, kun italialainen Fiorentina oli kompastua unkarilaisen Puskas Akademyn edessä kotikentällään Firenzessä.

Unkarilaisten alku otteluun oli terävä, sillä vieraat onnistuivat kahdesti maalinteossa ensimmäisen vartin sisällä. 1–0-johtomaali syntyi Zsolt Nagyn rangaistuspotkusta 9. minuutilla. Lisää seurasi kolme minuuttia myöhemmin.

Hyökkäyksen oikealla laidalla kiitänyt Soisalo sai pallon Puskas Akademyn hyökkäyksessä 12. minuutilla vapaaseen vetopaikkaan ja lähetti viuhuvan kudin kohti takatolppaa. Voima ja tarkkuus riittivät, eikä Violan maalinsuulla debytoineen espanjalaisvahdin David de Gean reaktio ehtinyt pelastamaan kotijoukkuetta järkytykseltä.

Kokoluokaltaan selvästi suurempi Fiorentina kuitenkin ryhdistäytyi pelin edetessä ja eteni 75. minuutille tultaessa jo 3–2-johtoon vaihtomies Moise Keanin osumalla.

Minuutti ennen täyttä aikaa oli kuitenkin jälleen suomalaisväläytyksen vuoro, kun Nissilä tarjoili kulmapotkun, ja toppari Puskas Akademyn Wojciech Golla nasautti loppulukemiksi 3–3.

Otteluparin ratkaisu nähdään ensi viikolla Unkarissa. Voittaja etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.