Nöyryyttävä tulos: HJK:n painajainen kävi toteen

Helsingin Jalkapalloklubi on pudonnut Mestarien liigan karsinnoista liettualaiselle FK Panevezysille yhteismaalein 1–4. HJK hävisi ensimmäisen osaottelun rumin 0–3-lukemin viime viikolla ja jäi tiistai-illan kotiottelussa 1–1-tasapeliin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun HJK on pudonnut Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella sitten vuoden 2013, jolloin virolainen Nõmme Kalju marssi helsinkiläisten yli jatkoon.

HJK:n europelit jatkuvat nyt Euroopan Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella elokuussa. Sen on päihitettävä kaksi seuraavaa vastustajaansa edetäkseen Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, jossa se pelasi viime vuonna.

Hyökkäyspelaaminen oli takkuista

HJK:n hyökkäyspelaaminen oli ottelun alussa tahmaista. Se ei meinannut päästä avausvartin aikana lainkaan pois omalta kenttäpuoliskoltaan, minkä lisäksi Aapo Halme ja Santeri Hostikka ottivat itselleen aikaiset keltaiset.

Puolen tunnin kohdalla HJK alkoi kuitenkin heräilemään ja 38. minuutilla verkko viimein soi. Hostikan keskitys vasemmalta laidalta tavoitti Lee Erwinin, joka puski sisään ensimmäisen maalinsa sinivalkopaidassa.

Hetki ennen puoliaikavihellystä HJK:n takaa-ajo koki kuitenkin karmaisevan takaiskun. Paha pallonmenetys keskikentällä johti liettualaisten vastaiskuun. Nopeajalkainen Ernestas Veliulis jätti Halmeen taakseen ja tykitti pallon läpiajosta Jesse Östin selän taakse viedäkseen Panevezysin kokonaismaaleissa jo 4–1-johtoon.

Toni Korkeakunnas koitti ravistella joukkuettaan tekemällä triplavaihdon puoliajalla. Kai MeriluotoBrooklyn Lyons-Foster ja Michael Boamah tekivät tietä Luke PlangelleMiska Ylitolvalle ja Joona Toiviolle.

Pelottava loukkaantuminen

Vajaan tunnin kohdalla HJK pakotettiin neljänteen vaihtoon pelottavan näköisen tilanteen jälkeen.

HJK-kippari Lucas Lingman lähti puskemaan palloa, mutta maahan jäänyt vastustaja peruutti tilanteessa häneltä jalat alta ja Lingman rojahti ikävästi niskoilleen.

Lääkintätiimi talutti Lingmanin pois kentältä, jonka jälkeen Viron maajoukkuepelaaja Kevor Palumets asteli kentälle.

HJK:n hyökkäyspelaaminen oli takkuista ja mielikuvituksetonta. Ottelun 67. minuutilla Topi Keskinen pääsi lataamaan rangaistusalueen reunalta Plangen tiputuksesta, mutta veto meni hieman ohi.

Ottelun 74. minuutilla Panevenyz sai myös vaarallisen maalipaikan vastaiskusta, mutta loistavaan tuplatorjuntaan venynyt Öst pelasti HJK:n toiselta takaiskulta. Muutamaa minuuttia myöhemmin hän torjui kaukolaukauksen tiehensä.

HJK yritti saada juonen päästä kiinni, mutta hyökkäyspelaaminen oli varsin hampaatonta liettualaisten hyvin ryhmittynyttä puolustusta vastaan. Ottelu Bolt Arenalla päättyi lopulta 1–1-lukemiin.

Juttua muokattu kello 22.11: HJK:n eurotaival jatkuu Konferenssin kolmannella karsintakierroksella.