Suomalaismaali tuplasi Dallasin johdon avauserässä – sen jälkeen alkoi Starsin luisu tappioon

Dallasin Esa Lindell teki erikoisen housumaalin – Edmonton jyräsi kahden maalin takaa voittoon 1:30

Esa Lindell iski avauserässä maalin ja siirsi Dallas Starsin 2–0-johtoon Miro Heiskasen syötöstä, mutta Edmonton Oilers punnersi nopeasti rinnalle ja meni kahdessa viimeisessä erässä menojaan. Oilers voitti ottelun 5–2 ja tasoitti otteluvoitoiksi 2–2 NHL:n läntisen konferenssin finaalissa.

Dallasin lupaava alku Edmontonin vieraskaukalossa vei joukkueen nopeasti kahden maalin johtoon, kun ensin Wyatt Johnston latasi avausmaalin vain 58 sekunnin jälkeen, ja runsaan viiden minuutin pelin jälkeen asialla oli suomalaispuolustaja Esa Lindell. Miro Heiskanen syötti osuman, joka syntyi kimmokkeella Edmonton-puolustajan housujen kautta.

Oilers ei kuitenkaan alusta häkeltynyt, sillä se nousi vielä avauserässä Ryan McLeodin ja Evan Bouchardin maaleilla tasoihin.

Voittomaaliksi jäi Edmontonin Mattias Jänmarkin osuma alivoimalla toisen erän alkuminuuteilla. Tähtihyökkääjä Leon Draisaitl osui vielä alle minuutti tämän jälkeen.

Edellisen kerran ennen Draisaitlia kahteen peräkkäiseen kymmenen maalin pudotuspelikevääseen Edmontonissa oli yltänyt Esa Tikkanen 1990-luvun alussa.

Loppulukemat 5–2 tyhjään Stars-maaliin ampui Mattias Ekholm.

Oilers tasoitti ottelusarjan läntisen konferenssin finaaleissa nyt lukemiin 2–2. Seuraavaksi NHL:n finaalipaikan kohtalosta taistellaan Dallasissa Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna.