Internetistä varattu hostelli olikin epämääräinen kommuunimajoitus.
Timo Helvelahti vietti avovaimonsa kanssa kesälomaa vuonna 2010 Espanjassa matkustellen. Ajoreitillään he pysähtyivät Malagassa, Rondossa, Sevillassa ja Fuengirolassa. Loma oli ollut onnistunut saavuttaessa viimeiseen pisteeseen, Fuengirolaan.
Pariskunta oli varannut etukäteen majoitukset internetistä suositun hostelli-palvelun kautta, myös kyseisen Fuengirolan hostellin.
– Siitä oli kirjoitettu kaksi suositustakin, ja kuvissa se näytti olevan aivan ok, Timo kertoo.
Vastassa läävä ja sekava isäntä
Kun Timo ja hänen avovaimonsa saapuivat hostelliin, he huomasivat heti, että se oli varsinainen läävä.
– Se oli lähinnä kommuunin tapainen majoitus. Huoneiden ovissa ei olut lukkoja, ja pelkäsimme öisin, että joku tuleee huoneeseemme. Suihkut eivät sijainneet huoneessa, ja lämmintä vettä sai vain pyytämällä, eikä aina silloinkaan. Lakanat oli muttei pyyhkeitä, Timo muistelee.
Majatalon isäntä oli britti, joka oli jatkuvasti päissään.
– Isäntä oli sekaisin koko ajan ainakin alkoholin voimasta ja hyvin rasittava. Hän yritti rahastaa kaikesta.
Rahat hävisivät lompakoista
Oli elokuu, eli vilkkain lomasesonki Espanjassa. Timo ja hänen avovaimonsa yrittivät etsiä uutta majoitusta turhaan, joten heidän oli kärvisteltävä sekavan isännän majatalossa kaksi yötä.
– Se tuntui kyllä kahdelta viikolta.
Tässä hostellissa, jälkikäteen ymmärrettävistä syistä, ei ollut suomalaispariskunnan lisäksi muita asiakkaita kuin isännän naisystävä ja epämääräinen "huumehippi".
– Kun olimme suihkussa, molempien lompakosta vietiin parikymmentä euroa, Timo kertoo.
– Nyt kokemukselle voi jo nauraa. Onneksi se oli reissun viimeinen majapaikka. Siinä olisi ollut koko loma pilalla, jos ensimmäinen hostelli olisi sattunut olemaan tällainen, Timo sanoo.
Tarkista tämä ennen varausta
Hän lisää, että vaikka he ovat matkustelleet paljon, koskaan ei ole tullut eteen mitään vastaavaa.
Vinkkinä muille netissä lomamajoitusta etsivillä Timo muistuttaa, että hostellin on hyvä olla kansainvälisen hostellijärjestön hyväksymä.
– Sen opimme, että aina täytyy katsoa, että hostellissa on leima, joka tarkoittaa, että se on kansainvälisen hostelliliiton hyväksymä. Tässä sitä ei ollut, Timo sanoo.
Muun muassa Suomen retkeilymajajärjestö kuuluu kansainväliseen Hostelling International -verkostoon, johon on listattu luotettavia hostelleja ympäri maailman.
Studio55.fi/Piritta Palokangas
Heikki kertoo karusta arjesta: Unelmien eläkepäivät etelässä hukkuvat monella halpaviinahelvettiin
Katso Suomen ja Espanjan hullut hintaerot – ruoka, lääkkeet, alkoholi, asuminen!
Onko sinulla tarina kerrottavanasi?
Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.
Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.