Suomalaistulokas Waltteri Merelälle NHL-uran ensimmäinen maali – Ukko-Pekka Luukkonen loisti

NHL-tulokas Waltteri Merelälle uran avausmaali Tampa Bayssa 0:55
Siellä lepää! NHL-tulokas Waltteri Merelälle uran avausmaali Tampa Bayssa

Jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightningin suomalaistulokas Waltteri Merelä teki torstaina NHL-uransa ensimmäisen maalin, kun floridalaisseura kaatoi kotijäällään Minnesota Wildin selvin lukemin 7–3.

Suomalaishyökkääjän käsialaa oli toisessa erässä syntynyt Tampan 3–1-maali. Laukaus oli hänen ainokaisensa Minnesotan maalia kohden.

Merelä aloitti kautensa NHL:ssä, mutta pelasi tämän jälkeen farmiseura Syracuse Crunchissa AHL:ää. Tuota ennen hän oli ehtinyt pelata 14 NHL-ottelua ilman tehopisteitä.

Tampa ilmoitti kutsuneensa Merelän takaisin riveihinsä aiemmin tällä viikolla. Ottelu oli suomalaisen ensimmäinen NHL-jäille palaamisen jälkeen.

Torstaisen ottelun tähtiä olivat kotijoukkueen Victor Hedman, Nikita Kutsherov ja Brayden Point. Hedman ja Point tekivät kumpikin yhden maalin, minkä lisäksi Hedmanin tilille kilahti kolme ja Pointin tilille kaksi syöttöpistettä. Kutsherov vuorostaan oli rakentamassa kolmea Tampan seitsemästä maalista.

Luukkonen torjui 20 kertaa

Eeli Tolvanen rokotti läpiajosta – taidokas laukaus yläkulmaan 0:42
Eeli Tolvaselta komea taidonnäyte läpiajosta Seattle Krakenin 2–4-tappiossa Edmonton Oilersia vastaan.

Suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen loisti Buffalon illassa, kun hän torjui jo toisen peräkkäisen nollapelinsä. Suomalaisen edustama Buffalo Sabres kaatoi kotikaukalossaan Chicago Blackhawksin maalein 3–0.

Luukkonen torjui ottelun aikana kaikkiaan 20 laukausta.

Edeltävän kerran hän torjui nollapelin paikallista aikaa maanantaina, kun Buffalo voitti San Jose Sharksin. Voitto irtosi tuolloinkin kolmen maalin siivittämänä. Torjuntoja Luukkoselle kertyi Sharksia vastaan kaikkiaan 28.

Suomalaisveskarin ohella ottelun tähtiin lukeutui muun muassa Ryan Johnson, joka oli avustamassa kahta Buffalon kolmesta maalista. Loppulukemat sinetöi päätöserässä Rasmus Dahlin ylivoimamaalillaan.

Buffalolle voitto oli viides seitsemän ottelun sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat