Suomalaisvaikuttajien somevideo suututti Taylor Swift -fanit: "Lapsellista"

Sini Laitisen ja Henny Harjusolan kommentit Taylor Swiftistä keräävät kritiikkiä.

Somevaikuttaja ja radiojuontaja Sini Laitinen julkaisi taannoin YouTube-kanavallaan videon, jossa hän ja somevaikuttaja Henny Harjusola ottavat kantaa seuraajiensa epäsuosittuihin mielipiteisiin. Kaksikon someseuraajat ovat siis paljastaneet heille omia epäsuosittuja mielipiteitään, joita Harjusola ja Laitinen perkaavat videolla.

Yhdessä videolla käsiteltävässä epäsuositussa mielipiteessä sanotaan yhdysvaltalaislaulaja Taylor Swiftin olevan yliarvostettu. Harjusola sanoo oitis olevansa samaa mieltä.

– Taylor Swift on sama kun söisi kanaa ja riisiä ilman mitään mausteita ja kastikkeita. En tiedä mitään niin työsää kuin Taylor Swiftin musiikki. En voi ymmärtää, miten se muija on koko ajan ykkösenä tuolla, koska vaihdan saman tien kanavaa, jos kuulen jonkun Taylorin biisin, Harjusola sanoo.

Harjusola kertoo pitävänsä Swiftiä tylsimpänä ja monotonisimpana artistina hetkeen. 

Laitinen kertoo kuunnelleensa aikoinaan paljon Swiftin musiikkia ja nimeää tämän 1989-albumin yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi pop-albumiksi. 

– Tykkäsin Taylorin aiemmista biiseistä, mutta uudemmat ovat sitä samaa hähmäistä syntikkapaskaa, mitkä kuulostavat kaikki samalta, hän jatkaa.

Harjusola sanoo kokevansa, että monet ihmiset ovat tylsiä tykätessään Swiftin musiikista. 

– Jos tykkäät hirveän paljon Taylorin musiikista, niin koen, että et silloin ole minun ihmiseni, hän sanoo Laitisen kompatessa häntä.

Harjusola sanoo kokevansa, että hänellä olisi paljon enemmän yhteistä sellaisen ihmisen kanssa, joka kuuntelee Swiftin sijaan esimerkiksi Charli XCX:ää. Laitinen toteaa, ettei Taylorin fanittamisessa ole mitään vikaa, mutta lisää, ettei tule koskaan olemaan parhain ystävä tai kokemaan syvää yhteyttä sellaisen ihmisen kanssa.

Laitinen julkaisi Instagram- ja TikTok-tileillään videoklipin hänen ja Harjusolan yllä kuvaillusta keskustelusta. Erityisesti TikTokissa videota on kommentoitu kritisoivaan sävyyn.

– Oho, aika pettynyt tähän näkökantaan. En odottanut teiltä kummaltakaan ihmisten lokeroimista yhden artistin perusteella, yksi kommentoi.

– Not cool tuomita muita ihan vaan niiden musiikkimaun takia, toinen kirjoittaa.

– Koen, että on ongelmallista, että somevaikuttajat haukkuvat ihmisiä tylsiksi heidän musamaun takia. On ok, jos ei tykkää jonkun musiikista, ja on ok tuoda se ilmi, mutta ei ole ok antaa nuorille kuvaa siitä, että toisia ihmisiä kannattaisi/pitäisi/saisi lokeroida jotenkin huonommiksi tai tylsemmiksi sen takia, että he pitää jonkun artistin musiikista, tai jopa fanittaa tätä artistia, kolmas raapustaa.

– Lapsellista, neljäs kirjoittaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Taylor Swift kiertää parhaillaan maailmaa Eras-kiertueensa merkeissä. Swiftin Eras-kiertueesta on tulossa kaikkien aikojen suurin kiertue: hän esiintyy 22 maassa 152 eri päivämäärällä. Kiertue päättyy joulukuun alussa Vancouveriin, Kanadaan. 

Lue myös:

    Uusimmat