Suomelle julma tappio – nousuhaaveet murskaksi

Suomen tennismaajoukkue koki karun tappion Porsche Billie Jean King Cupissa, kun se hävisi nousukarsintaottelun Kyprokselle lukemin 2–1. Tappio tiesi sitä, että Suomi jatkaa III-ryhmässä myös vuonna 2025.

Suomea edustivat Anastasia Kulikova, Laura Hietaranta, Aino Alkio, Stella Remander ja Milla Kotamäki. Suomen kapteenina toimi Roope Kailaheimo ja fysioterapeuttina Mikko Pehkonen.

Ennen keskinäistä ottelua molemmat joukkueet olivat kulkeneet turnauksessa voitosta voittoon.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Laura Hietarinta kohtasi Daria Fraymanin. Yksipuolinen näytös meni kyproslaisen nimiin (6–1, 6–1,).

Anastasia Kulikovan ja Raluca Serbanian kohtaaminen oli varsin tasainen. Kulikova poistui kentältä voittajana (6–4, 2–6, 6–2,).

Nelinpelissä kaksinpeleistä tutut pelaajat ottivat mittaa toisistaan. Serban/Frayman otti ensimmäisenä hallinnan itselleen siirtyen jo 5–3-johtoon. Kulikova/Hietaranta ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli tasoihin ja lopulta erävoittoon 7–5. Toisessa erässä kyproslaiset eivät antaneet otteensa livetä, vaan kiihdyttivät murskaavasti ratkaisun kolmanteen erään 6–1-lukemin.

Lopullinen ratkaisu nähtiin tie-break-vaiheessa, jossa Kypros oli Suomea parempi.