Suomelle kylmää kyytiä – karu pettymys Davis Cupissa

Suomen jatkomahdollisuudet tenniksen miesten maajoukkuekilpailussa Davis Cupissa eivät ole enää omissa käsissä, kun joukkue hävisi toisenkin ottelunsa lopputurnauksen lohkossa Manchesterissa. Kanada kukisti turnauksessa ilman ykköstähteään Emil Ruusuvuorta pelaavan Suomen torstaina puhtaasti 3–0.

Suomi kohtaa vielä lauantaina Argentiinan, mutta mahdollisuudet lohkon kahden kärkeen ja pääsyyn kahdeksan joukkueen finaalivaiheeseen voivat kariutua jo perjantaina. Jos Suomen keskiviikkona voittanut Britannia voittaa perjantaina Argentiinan, ei Suomella ole enää mahdollisuuksia jatkoon. Kahdeksan joukkueen finaalivaihe pelataan marraskuussa Malagassa.

Kanada-ottelun kaksinpeleissä Eero Vasa hävisi Denis Shapovaloville 6–7 (2–7), 2–6, ja ykköspelaajien ottelussa Otto Virtanen taipui Felix Auger-Aliassimelle 2–6, 3–6. Nelinpelissä Virtanen ja Harri Heliövaara hävisivät Shapovaloville ja Auger-Aliassimelle 2–6, 5–7.

– Tulos ei valehtele, vastustajat olivat parempia. Lukemat olisivat voineet olla tiukemmat, mutta emme yltäneet lähemmäksi. Erityisesti Auger-Aliassime ei oikeastaan missannut palloakaan. Vielä on ottelu Argentiinaa vastaan, eli hyvä palautuminen ja treenipäivä edessä; sitten taistellaan taas. Toivottavasti ottelussa on panosta, ja vaikka ei olisi, se on meille tärkeä ottelu, tiivisti maajoukkuekapteeni Jarkko Nieminen Tennisliiton sivuilla.

Maailmanlistalla sijalla 703 oleva Vasa taisteli hyvin Shapovalovia vastaan ja nousi avauserässä 0–3-tappiolta aina katkaisupeliin saakka. Siinä ATP-rankingissa sijalla 100 oleva, mutta aikoinaan listalla kymmenentenä ollut Shapovalov oli parempi. Toisen erän Shapovalov aloitti murtamalla Vasan syötön, eikä enää päästänyt suomalaista mukaan voittotaistoon.

Maailmanlistalla parhaimmillaan kuudentena majaillut ja nyt sijalla 21 oleva Auger-Aliassime voitti Virtasen (ATP-110) avauserässä kahdella murrolla. Toisen erän ja ottelun kanadalaistähti ratkaisi murtamalla Virtasen syötön erän kuudennessa pelissä.

Kaksi vuotta sitten Davis Cupin mestaruuden voittanut Kanada sai revanssin viime vuodesta, jolloin Suomi voitti maiden kohtaamisen ja eteni sensaatiomaisesti Davis Cupin välieriin.