Suomelle kuonoon – päivän vahvalla lopetuksella saattaa kuitenkin olla vielä arvoa

Suomi avasi tenniksen miesten maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnauksen tappiolla, kun lohkoa Manchesterissa isännöivä Britannia oli tiistaina parempi voitoin 2–1.

Brittivoitto varmistui jo kaksinpeleissä, kun Eero Vasa hävisi Daniel Evansille lukemin 6–7 (3–7), 2–6 ja Otto Virtanen puolestaan Billy Harrisille 4–6, 6–7 (4–7). Evans löytyy miesten kaksinpelin maailmanlistalta sijalta 178 ja Harris sijalta 101. Virtanen on sijalla 110 ja Vasa 703:s.

– Oli hyvä ottelu minulta, pienestä se oli kiinni varsinkin ensimmäisessä erässä. Pelasin rennosti ja hyvällä tasolla. Tie-breikissä hän pääsi edelle, ja sen jälkeen tuntui, että hänen pelinsä myös rentoutui. Evans muutti toiseen erään myös syöttöjään, ja en päässyt oikein niihin enää käsiksi, Vasa sanoi Tennisliiton kotisivuilla.

Molemmilta mailta on ykköstähti sivussa. Maailmanlistalla sijalla 20 oleva Jack Draper ei pelannut Suomea vastaan. Hän eteni vastikään Yhdysvaltain avoimissa välieriin ja saapui Manchesteriin vasta tiistaina. Suomi pelaa ilman Emil Ruusuvuorta, joka jättää loppukauden väliin.

Ottelun päätöskamppailussa Harri Heliövaara ja Virtanen kukistivat nelinpelissä Evansin ja Neal Skupskin 7–6 (7–4), 7–5. Nelurivoitolla saattaa olla merkitystä, mikäli lohkossa pelataan ristiin ja maita päätyy tasapisteisiin.

Suomen ja Britannian lisäksi D-lohkossa pelaavat Kanada ja Argentiina. Kanada voitti avauskierroksella Argentiinan 2–1. Suomi kohtaa Kanadan torstaina ja Argentiinan lauantaina.

Lohkon kaksi parasta etenee marraskuussa Malagassa pelattaviin pudotuspeleihin.

Lue myös:

    Uusimmat