Suomen Clarissa Blomqvist, 19, teki uroteon – voitti tenniksen ammattilaisturnauksen

Hangon Tenniskerhon Clarissa Blomqvist, 19, otti uransa ensimmäisen ITF-ammattilaisturnausvoittonsa Ruotsin Malmössä.

Blomqvist voitti turnauksessa peräti seitsemän ottelua, sillä hänen matkansa alkoi karsinnoista.

Loppuottelussa Blomqvist vei avauserän Yhdysvaltojen India Houghtonia vastaan 6–2. Blomqvist johti toista jo 5–3, kunnes Houghton taisteli rinnalle ja vei erän tie-breikin kautta.

Kolmannessa erässä Houghton sai kolme ottelupalloa 4–5-tilanteessa. Blomqvist venyi ja otti voiton erin 6–2, 6–7, 7–6.

– Hoidin todella rauhallisesti pisteet kotiin 5–1-johtoon saakka toisessa erässä. Sain pari matsipalloa, mutta niissä kävi vähän huonoa tuuria ja peli meni sitten todella tiukaksi. Oli pitkiä pisteitä ja vastustaja haki pallot ärsyttävän hyvin takaisin; yhtäkkiä olinkin tappiolla ja vastustajalla kolme matsipalloa. Voitin nuo ottelupallot hulluilla taistelupisteillä ja kaivoin voiton jollain ihmeellisellä tavalla tie-breikissä, Blomqvist mietti Suomen Tennisliiton tiedotteen mukaan, tunnelmoiden perään:

– Fiilikset ovat nyt tietysti ihan mahtavat. Tämä on elämäni paras viikko, mutta samalla kentällä on tuntunut ihan kamalalta, kun on laittanut itsensä niin hankaliin tilanteisiin. Olisihan tämän helpomminkin voinut hoitaa, mutta piti jokaisen euron edestä pelata, Blomqvist jatkaa.

Blomqvist ponnahtaa US Openin jälkeen julkaistavalla maailmanlistalla WTA-rankingin omaavien pelaajien joukkoon. Suomalaisista WTA-ranking on myös Anastasia Kulikovalla, Laura Hietarannalla ja Ella Haavistolla.

Lue myös:

    Uusimmat