Suomen ja Ruotsin hallituksilla harvinainen tapaaminen Tukholmassa

Suomen ja Ruotsin hallitukset pitävät yhteiskokouksen Tukholmassa 16. syyskuuta, tavoitteena tiivistää entisestään maiden välistä yhteistyötä. 

Edellisen kerran vastaava kokous järjestettiin Hämeenlinnassa Matti Vanhasen (kesk.) hallituskaudella vuonna 2009.

Pääministerit Petteri Orpo (kok.) ja Ulf Kristersson osallistuvat Ruotsin elinkeinoelämän seminaariin kokouspäivän iltapäivällä. Pääministerit pitävät myös yhteisen tiedotustilaisuuden.

Kullakin ministerillä on oman vastinparinsa kanssa erillistä ohjelmaa kuten vierailuja oman toimialan kohteisiin.

Yhteiskokouksessa ministerit keskustelevat Euroopan heikentyneestä turvallisuustilanteesta ja siihen vastaamisesta EU:ssa ja Natossa, sekä Ukrainan tukemisesta.

"Läheisin yhteistyökumppani"

Esillä on myös Suomen ja Ruotsin syvempi yhteistyö rikoksentorjunnassa, siirtyminen fossiilivapaaseen energiaan, kilpailukyvyn parantaminen tutkimuksen ja innovaatioiden avulla, maiden välinen kulttuurivaihto sekä turismin edistäminen. 

Kokouksen päätteeksi Suomi ja Ruotsi antavat vielä julkilausuman yhteistyön kehittämisestä entisestään.

– Suomi on Ruotsin läheisin yhteistyökumppani, eikä meillä ole minkään muun maan kanssa yhtä vahvoja historiallisia, kulttuurisia ja henkilökohtaisia yhteyksiä, Kristersson sanoo Ruotsin hallituksen tiedotteessa.

– Suomi ja Ruotsi viettävät pian EU-jäsenyytensä 30-vuotisjuhlaa ja puolen vuoden ajan olemme molemmat olleet liittolaisia Natossa. Hallituskokous on tilaisuus vahvistaa maidemme välisiä yhteyksiä entisestään.

Lue myös:

    Uusimmat