Suomen pelaajien kehut Jääskeläiselle ja Armenialle

Suomi voitti Armenian maalein 1-0 jalkapallon EM-karsintaottelussa keskiviikkona Helsingissä. Suomen kenttäpelaajien ilmeet olivat hämmentyneitä, mutta silti onnellisia. Sana "vaikea" toistui peliotteiden kuvailemisessa jatkuvalla syötöllä.

- Vaikeaa oli. Valmentaja (Ian Porterfield) oli valmistanut Armenian joukkuetta hyvin. Silti, jo on aikoihin eletty, jos voitto ei kelpaa, Suomen puolustaja Sami Hyypiä ruoti.

Hyypiä puolusteli ottelun alla vaihtoon menneen puolustusrintamansa otteita, vaikka linja pelasi etenkin toisella jaksolla hermostuneesti. Suurimmat kiitokset heti ottelun jälkeen menivät kapteeni Hyypiältä Suomen maalipuiden välissä loistaneelle Jussi Jääskeläiselle.

- Jääskeläinen torjui pisteet parilla hyvällä torjunnallaan. Niidenhän takia maalivahti siellä on, Hyypiä muistutti.

Hyypiän topparipari Hannu Tihinen esiintyi pariaan hermostuneemmin, ja lahjoitti muutaman mehukkaan maalipaikan armenialaisille.

- Jääskeläinen oli erinomainen. Suomi oli onnekas, Armenia prässäsi hyvin. Vauhdissa pysyimme vain ensimmäiset kymmenen minuuttia, Tihinen pohti.

Joonas Kolkka viiletti 90 minuuttia vasenta laitaa ilman suurempaa määränpäätä, sillä keskitykset Armenian maalille tulivat pääosin Mika Nurmelan oikealta laidalta tai Alexei Eremenko juniorilta kentän keskeltä.

- Armenia yllätti ja pelasi meitä paremmin tekonurmella. Kotikentällään Armenia ei edes yrittänyt maalintekoa. Nihkeä peli meiltä, mutta lohkokärjessä olemme, Kolkka totesi.

Tunnelma Helsingin Töölön jalkapallostadionilla vakuutti.

- Sama määrä katsojia (9445) Olympiastadionilla, niin katsojista ei olisi kuulunut mitään. Nyt tunnelma oli katossa ja Jääskeläinen joutui tulemaan puoleen kenttään asti huutamaan meille ohjeita, kun emme niitä muuten kuulleet, Hyypiä kertoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat