Suomen yleisurheilun suurlupaus latasi hirmutuloksen

Elmo Lakka palautti komennon itselleen Lappeenrannan gp-kisojen aitajuoksussa. Hän jätti 110 metrin aitajuoksussa jyväskyläläisen seuratoverinsa Santeri Kuusiniemen toiseksi ajallaan 13,56. Suomen mestaruuden Vaasan Kalevan kisoissa voittanut Kuusiniemi oli toinen ajalla 13,81.

– Olen yrittänyt saada lähtöpäähän varmuutta, ja tuli puhdas juoksu. Ei siinä sen ihmeempiä, Lakka arvioi juoksuaan ja vauhtiaan sateen kastelemalla Kimpisen kentällä.

– Tämä oli vika kisa ennen olympialaisia treenipätkän keskelle. Seuraavaksi rengaskisoihin ja siellä tavoitteena on ehdottomasti Suomen ennätys, Lakka totesi jykevästi.

Lakan kolme vuotta sitten juoksema Suomen ennätys on 13,31. Sen hän haluaisi viilata 13,2-alkuiseksi.

Vehmaa juoksi nuorten ennätyksen

Suomen yleisurheilun huippulupaus Rasmus Vehmaa kohensi 110 metrin aidoissa nuorten Suomen ennätyksen metrin korkuisilla aidoilla aikaan 13,13. Aiemman SE-ajan 13,23 Vehmaa juoksi viime vuonna, kun hän saavutti nuorten EM-kisoissa hopeamitalin.

Tuoreella SE-ajalla Vehmaa nousi ikäluokan maailmantilastossa toiseksi. Yhdysvaltain Ja'kobe Tharp on juossut sadasosasekunnin nopeammin 13,12.

Vehmaa keskittyy tänä vuonna nuorten MM-kilpailuhin, jotka järjestetään elokuussa Perussa.

Lue myös:

    Uusimmat