Suomi eteni historiallisesti EM-finaaliin

Suomi eteni koripalloilun alle 16-vuotiaiden tyttöjen EM-finaaliin kaatamalla Unkarissa järjestettävien EM-kisojen välierässä Italian 61–52.

Sudenpennut olivat puoliajalla tappiotilanteessa 27–31, mutta suomalaisjoukkue nousi tauon jälkeen johtoon ja pudotti italialaiset päätösneljänneksellä kyydistä. Viimeinen neljännes merkittiin Suomelle pistein 16–8.

Suomi onnistui ottelussa laajalla rintamalla, kun Emilia Helasuo tehtaili 12, Alina Nikkilä 11, Anna Gardziella 10 ja Jessi Nenonenkin 9 pistettä. Aino Koskela poimi seitsemän levypalloa ja jakoi viisi syöttöä.

Jussi Räikän valmentama Suomi kohtaa lauantaina loppuottelussa Espanjan tai Ranskan. Mitalin varmistanut alle 16-vuotiaiden joukkue pelasi myös viime vuonna EM-mitalipeleissä, mutta taipui pronssiottelussa Italialle yhdellä pisteellä. EM-finaali on Suomelle historian ensimmäinen.

Tämän vuoden turnauksen Suomi on pelannut puhtaasti kuudella voitolla. Joukkue kukisti pudotuspeleissä aiemmin Puolan ja kotijoukkue Unkarin.