Suomi jäämässä rannalle olympialaisten joukkuekisasta – "Ei näytä hyvältä"

Niko Kytösahon koronatartunta uhkaa tuhota Suomen mahdollisuudet osallistua Pekingin olympialaisten sekajoukkuemäen kilpailuun ensi maanantaina. 

Suomen miesten mäkimaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoi torstaina MTV Urheilulle, ettei kotimaassa oleva Kytösaho ole saanut vieläkään negatiivista tulosta koronatestistä. Tämä varmistaa sen, ettei Kytösaho ehdi Pekingiin ennen lauantaina hypättävää normaalimäen karsintaa. 

Viime viikolla positiivisen koronatestituloksen saaneen Kytösahon poissaolo uhkaa nyt myös Suomen osallistumista ensi maanantain sekajoukkuemäkeen. 

– Onhan se vaarassa. Ei näytä sen osalta hyvältä, naisten maajoukkueen valmentaja Ossi-Pekka Valta totesi MTV Urheilulle torstaisessa pressissä. 

Mitään varasuunnitelmaa ei ole enää mahdollista viritellä?

– Ei kai tässä kohtaa enää ole. Ahosen Janne on täällä hommissa. Jos me iskemme hänelle sukset jalkaan. Tai jos me saamme Herolan Ilkan tuohon noin, Valta vitsaili viitaten Ylen palkkalistoilla olevaan Ahoseen sekä yhdistetyn suomalaiseen tähtiurheilijaan. 

Sekajoukkuemäessä hyppää kaksi naista ja kaksi miestä. Suomen joukkueella on tällä hetkellä kolme hyppääjää Pekingin olympiamaisemissa, Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho ja Antti Aalto.

Jos Suomi joutuu jäämään pois sekajoukkuemäestä, Kykkäsen ja Rautionahon ainoaksi kilpailuksi olympialaisissa jää ensi lauantain normaalimäen kisa. Aallolla on ohjelmassa normaalimäen ja suurmäen kilpailut.  

Kytösahon tilanteesta saadaan seuraava päivitys Suomen aikaa kello 5.30 perjantaiaamuna järjestettävässä lehdistötilaisuudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat