Suomi nousi voittoon – jatkaa EM-mitalipeleihin

Suomen miesten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue nousi lauantaina 10–9-voittoon Ranskasta EM-lohkovaiheen ratkaisupelissä Vantaalla. Voitolla Suomi varmisti pääsynsä EM-mitalipeleihin, jotka pelataan ensi kesänä.

Ranska johti peliä puoliajalla 6–3. Vähämaalisessa ottelussa Suomen ratkaisevat pisteet viimeistelivät ottelun viimeisellä minuutilla Tom Suoste touchdownilla (6 pistettä) ja Anssi Ruohonen lisäpistepotkulla.

Suomen lohkovoittoon olisi riittänyt 14 pisteen tappio.

Päävalmentaja Mikko Koikkalainen kehui erityisesti puolustajia, jotka pitivät ranskalaiset kurissa.

– Ei ole kovin montaa parempaa puolustusta tällä puolella merta, Koikkalainen kiitteli tiedotteessa.

Suomen parhaana palkittiin keskushyökkääjä Suoste, joka urakoi 20 juoksuyrityksellään 94 jaardia.