Suomi taisteli historiallisen Euroopan mestaruuden – "Onhan tämä aivan mieletöntä"

Suomi on voittanut koripalloilun alle 16-vuotiaiden tyttöjen Euroopan mestaruuden. Loppuottelussa Suomi kaatoi Ranskan pistein 49–47.

Kyseessä on historiallinen suoritus, sillä Suomi ei ole koskaan aiemmin voittanut koripallossa EM-mitalia, puhumattakaan mestaruudesta.

– Ensimmäinen puoliaika ja kolmas jakso molempiin suuntiin pelasimme todella hienosti. Monin paikoin pelasimme juuri kuten olimme sopineet. Halusimme keskittyä siihen, ettei Emma Broliron pääse mellastamaan, missä onnistuimme täydellisesti, Suomen joukkueen valmentaja Jussi Räikkä hehkutti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Jälleen kerran. Jokainen 12 pelaajasta onnistui omissa tehtävissään. Onhan tämä aivan mieletöntä, Räikkä jatkoi.

Suomi johti ottelua kahden jakson jälkeen pistein 32–25. Kolmannella jaksolla Suomi repäisi eron hetkeksi 12 pisteeseen, mutta Ranska ei taipunut hevin, vaan vei kaksi viimeistä jaksoa pistein 16–13 ja 6–4. Suomen johto kesti kuitenkin loppuun asti.

– Viimeinen erä oli asemasota. Pidimme pallossa paineen, uskoimme ja haastoimme ja voitimme Euroopan mestaruuden, Räikkä kertasi.

Nenonen kovin pussittaja

Suomen kovin pisteidentekijä oli 13 pistettä upottanut Jessi Nenonen. Seuraavina tulivat Aino Koskela ja Anna Gardziella, joista kumpikin teki kymmenen pistettä. Kaikki kolme kauhoivat kukin kuusi levypalloa.

Ranskan puolelta kovimman pistesaldon kuittasi Kathy-Emma Otto niin ikään 13 pisteellä. Hänen onnistui napata kaikkiaan kymmenen levypalloa.

Sudenpennut pelasivat tämän vuoden turnauksen puhtaasti seitsemällä voitolla.

– Tämä on pelaajien peli. Kun pelaajat laittavat tällaisen sitoutumisen ja heittäytymisen sisään, niin voidaan olla varmoja, että se saadaan, mitä ansaitaan, Räikkä sanoi.

– Olisi helppo sanoa, että poikkeuksellinen joukkue, mutta tämä näyttäisi nyt toistuvan vuodesta toiseen. Meidän nuoret haluavat kilpailla ja pyrkivät olemaan parhaita. Onhan se valmentajille aivan ainutlaatuisen siisti tilanne, kun ei anneta periksi. Ei missään tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat