Superlupaus saattaa olla sivussa Nuoria Leijonia vastaan – tästä taklauksesta napsahti suihkutuomio

Kanadan jääkiekon superlupausta Macklin Celebriniä uhkaa pelikielto nuorten MM-kisojen avausotteluun, jossa Kanada kohtaa Nuoret Leijonat. 17-vuotias hyökkääjä sai suihkutuomion MM-kisoihin valmistavassa pelissä Sveitsiä vastaan.

Kanada otti vakuuttavan 6-3-voiton Sveitsiä vastaan MM-kisojen alla pelatussa harjoituspelissä. Celebrini oli ennen suihkutuomiotaan hyvässä vireessä ja nappasi syöttöpisteet 2-0- ja 5-2-osumiin. Kanadalainen taklasi toisessa erässä Sveitsin Leo Braillardia selkään ja sai ottelurangaistuksen. TSN:n asiantuntijan Bob McKenzien mielestä tuomio oli täysin oikea.

– Se on selvä taklaus selkään. Hän sai ottelurangaistuksen, se meni täysin oikein, McKenzie totesi lähetyksessä.

Nyt Celebriniä uhkaa mahdollinen pelikielto. Kanada kohtaa MM-kisojen avausottelussa Suomen. Aiemminkin on jaettu pelikieltoja turnauksien avauspeleihin valmistavissa otteluissa sattuneista tilanteista. Vuonna 2012 Boone Jenner sai kolmen ottelun pelikiellon, kun hän oli telonut Jesper Petterssonin MM-kenraaliottelussa.

Celebrini on ainoa vuonna 2006 syntynyt pelaaja Kanadan MM-ryhmässä. Hän on pelannut tällä kaudella yliopistosarjaa Bostonin riveissä ja tehnyt 15 ottelussa tehopisteet 10+15=25. Celebrini on pistepörssissä neljäntenä ja on koko sarjan nuorin pelaaja. Hänen uskotaan menevän ykkösvarauksena ensi kesän varaustilaisuudessa.

Katso tilanne alta.

Lue myös:

    Uusimmat