Supertähti halusi tehdä harvinaisen tempun Timanttiliigassa – nyt tuli tyly ilmoitus

Yleisurheilun supertähti, 400 metrin aitojen maailmanennätysnainen, Sydney McLaughlin-Levronen piti juosta Timanttiliigan huipentumassa Brysselissä poikkeuksellisesti sekä 200 että 400 metriä. Säännöt ovat kuitenkin esteenä.

McLaughlin-Levrone jysäytti Pariisin olympialaisissa 400 metrin aitojen maailmanennätyksen 50,37 ja otti kultaa häkellyttävän ylivoimaisesti. Hän lähti Pariisin jälkeen häämatkalle, mutta halusi lopettaa kautensa muiden huippujen tavoin Brysselin Timanttiliigan huipentumassa syyskuun puolivälissä.

Brysselin kisajärjestäjät olivat jo innoissaan supertähden kisaamisesta.

– Olemme erittäin otettuja, että Sydney on valinnut Brysselin ainutlaatuiselle tuplalle, kisojen johtaja Kim Gaevert sanoi Timanttiliigan sivujen mukaan.

Gaevert iloitsi kuitenkin liian aikaisin, sillä nyt on tullut ilmi, että McLaughlin Levrone ei täytä sääntövaatimuksia, jotta voisi haluamiinsa lajeihin osallistua. Hän ei toisin sanoen ole edustuskelpoinen.

– Ei ole kyse siitä, että sallitaan tietyn urheilijan osallistuminen, vaan kyse on säännöistä ja kriteereistä, jotka pitää täyttää ollakseen edustuskelpoinen Timanttiliigan finaalissa, sanoo Timanttiliigan toimitusjohtaja Petr Stastny Letsrunin mukaan.

Timanttiliigan finaaliin päästäkseen pitää urheilijan yleensä saavuttaa tietty määrä pisteitä, mutta joillekin myönnetään myös villejä kortteja. Näin oli ilmeisesti tarkoitus tehdä myös McLaughlin-Levronen tapauksessa.

– Timanttiliigan huipentuma ei ole kutsukilpailu. Villin kortin urheilijan pitää olla kilpaillut yhdessä meidän tapahtumassamme tällä kaudella, Stastny toteaa tylysti.

Yhdysvaltalaisella tämä ehto ei täyty, sillä hän on kisannut edellisen kerran Timanttiliigassa viime vuonna.

McLaughlin-Levrone ei siis pääse juoksemaan Brysselissä harvinaista yhdistelmää. Hänellä on vielä kuitenkin mahdollisuus osallistua Brysselin kisoissa lajiin joka ei ole mukana kilpailuissa Timanttiliiga-lajina.
 

Lue myös:

    Uusimmat