Supo aloittaa yt-neuvottelut – irtisanomiset uhkaavat

Suojelupoliisi (supo) aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. 

Taloustilanteen vuoksi käytävät yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä lukuun ottamatta niitä, joiden palkat rahoitetaan turvallisuusselvitysten maksutuotoilla.

Supo pyrkii tasapainottamaan taloutensa ensisijaisesti henkilöstön irtisanomisilla. Tavoitteena on säästää henkilöstömenoista 4,4 miljoonaa euroa, joka vastaa noin 60:tä henkilötyövuotta.

Suojelupoliisi on karsinut menojaan tänä ja viime vuonna lähes kymmenellä miljoonalla eurolla. Tämä on supon mukaan jo nyt vaikuttanut suojelupoliisin suorituskykyyn. Henkilöstösäästöjen lisäksi suojelupoliisi joutuu edelleen ajamaan alas myös teknistä suorituskykyään.

Suojelupoliisin mukaan valtion määrärahakehykset merkitsevät sitä, että supon taloustilanne heikkenee entisestään vuosina 2026–2028. Suojelupoliisissa työskentelee nykyisin noin 580 työntekijää.

Yt-neuvottelut alkavat supossa ensi viikon torstaina ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Edessä olevat toimenpiteet täsmentyvät neuvottelujen aikana.

Suojelupoliisi on turvallisuus- ja tiedustelupalvelu, joka torjuu Suomeen kohdistuvaa vakoilua, vihamielistä vaikuttamista ja terrorismia sekä hankkii tiedustelutietoa ulko- ja turvallisuuspoliittisen päätöksenteon tueksi.

Lue myös:

    Uusimmat