- 2 endiiviä- pinaattia- siskonmakkaroita - Hasselpähkinä-pussi - Piltti mustikka-vadelmasosepurkki - 1 päärynä - piparipaketti - paahtoleipää
Vihreän keittiön reseptit:
Siskonmakkaraleivät
4 viipaletta vuokaleipää 2 siskonmakkaraa 3 basilikan lehteä
Leikkaa vuokaleivästä muotilla pyöreitä kiekkoja ja paista pannulla rapeaksi. Keitä siskonmakkarapallot vedessä. Laita makkarapallo ja basilikanlehti hammastikkuun ja viimeksi leipäkiekkoon coctailpalan muotoon.
Pinaatticappuccino
100 g pakastepinaattia 50 g sipulia 1 valkosipulin kynsi 2 dl kuohukermaa 1 dl maitoa (kasvislientä)
Freesaa sipulit ja pinaattimurska. Lisää maito ja kerma, keitä 10 min. Soseuta ja laita esille kahvikuppiin. Vaahdota pinnalle maitovaahtoa.
Paistetut endiivit
2 endiiviä
Poista endiivistä vihreät lehdet ja keitä suolavedessä kypsäksi. Puolita ja kuivaa huolellisesti.. Sivele pintaan oliiviöljyä ja paista parilapannulla. Lisäkkeeksi pinattikastiketta (kts. yllä oleva ohje).
Suolaperuna
Leikkaa isosta uuniperunasta 1 cm:n viipale ja valele pintaan oliiviöljyä ja laita yrtin oksa. Laita kehään suolan kanssa kypsymään 15 min 200C.
Piparkakkujälkkäri
2 viipaletta piparkakkua 1 dl kuohukermaa 20 g voita
Murenna keksiä ja sekoita se voihin. Painele massaa vuoan pohjalle. Vaahdota kermaa ja sekoita joukkoon keksipaloja. Laita massa pohjan päälle.
Päärynäkompotti ja vaniljavaahtoa
1 päärynä 20 g voita 20 g sokeria 0,5 dl valkoviiniä 2 rkl vettä
Kuori ja leikkaa päärynästä 1 cm:n kuutioita. Sulata voita ja hauduta kuutioita 2 min. Lisää sokeri ja nesteet. Hauduta kunnes kuutiot ovat pehmeitä. Vaahdota kermaa ja laita joukkoon vaniljan siemeniä. Laita kuumalla lusikalla vaahtoa kompotin viereen.