Suzanne Innes-Stubb vieraili Zelenskan kutsumana Kiovassa

Kiovassa kokoustettiin lasten turvallisuudesta.

Presidentti Alexander Stubbin puoliso Suzanne Innes-Stubb vieraili torstaina Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Innes-Stubb osallistui Kiovassa järjestettävään kokoukseen, johon oli kutsuttu valtioiden johtajien puolisoita.

Kiovassa tapahtumaa emännöi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vaimo Olena Zelenska.

Kokouksessa käsiteltiin lasten turvallista tulevaisuutta. Aikaisempina vuosina teemoina olivat olleet pehmeä valta, Ukraina ja maailma sekä mielenterveys. Nuorten sukupolvien haasteina ovat esimerkiksi sodat, ilmastonmuutos ja mielenterveysongelmat, tapahtuman tiedotteessa listattiin.

Kokouksessa kuultiin sekä asiantuntijoiden että julkisuuden henkilöiden puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja, joihin myös valtioiden johtajien puolisot osallistuvat.

"Kukaan ei ansaitse suojelua yhtä paljon kuin lapset"

Kokouksen avauspuheenvuorossaan Innes-Stubb totesi, että lasten ääni hukkuu helposti varsinkin sota-aikana ja kertoi ihailevansa Olena Zelenskan työtä lasten aseman puolustamisesta. Innes-Stubb nosti esiin myös koulutuksen merkityksen ja mainitsi Suomen ja Ukrainan välisen yhteistyön koulutuksessa.

Kukaan ei ansaitse suojelua yhtä paljon kuin lapset ja he ovat tulevaisuus, Innes-Stubb totesi.

Kokoukseen osallistui myös Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken, joka matkusti Kiovaan keskiviikkona.

Kokouksessa keskusteluiden aiheita olivat ainakin lasten turvallisuus sodassa, perheessä, koulussa ja verkossa.

Kiovan kokouksessa julkistettiin myös lapsien turvallisuutta käsittelevän kyselytutkimuksen tuloksia. Kyselyyn oli vastannut noin 10 200 henkilöä 15 valtiosta, tiedotteessa kerrottiin.

Presidentti Stubb vieraili Ukrainassa huhtikuussa, jolloin hän tapasi maan presidentin Zelenskyin. Innes-Stubb ei matkustanut tuolloin Ukrainaan.

Sen sijaan Innes-Stubb oli mukana, kun presidenttipari edusti Suomea Naton 75-vuotisjuhlissa Yhdysvalloissa heinäkuussa. Tapaamiseen osallistui myös presidentti Zelenskyi, vaikka Ukraina ei Nato-maa olekaan.

Juttua muokattu kello 23.16: Päivitetty jutun aikamuodot kokouksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat