Suzanne Innes-Stubbin tyylivalinnat Ruotsin valtiovierailulla hämmästyttivät Sami Sykön erityisesti yhdestä syystä: "Ei minulla tullut mieleenkään"

Presidentti Stubb toivotettiin tervetulleeksi Ruotsiin 7:12
Näin presidentti Alexander Stubb ja Suzanne Innes-Stubb toivotettiin tervetulleeksi Ruotsiin

Suzanne Innes-Stubb vakuutti muodin asiantuntija Sami Sykön täysin Ruotsin valtiovierailun aikana.

Kuluvalla viikolla Suomessa seurattiin silmä kovana presidentti Alexander Stubbin  ja Suzanne Innes-Stubbin  ensimmäistä valtiovierailua Ruotsiin. Vierailussa erityisesti niin kansan kuin median huomion kiinnitti Innes-Stubb.  

Muodin asiantuntija, juontaja-toimittaja Sami Sykkö  kertoo olleensa vaikuttunut Innes-Stubbin tavasta edustaa presidenttiparin ensimmäisellä valtiovierailulla.  

– Olin todella iloisesti yllättynyt siitä, miten paljon hän oli panostanut pukeutumiseen. Ja  siihen, että hän oli valinnut vaatteet suomalailta suunnittelijoilta.

Sykkö ylistää myös sitä, kuinka Innes-Stubb on omaksunut uuden roolinsa tasavallan presidentin puolisona. 

– Tuntuu, että heti ensimetreillä hän on ottanut samanlaisen tyylin kuin vaikka brittikuninkaalliset, jotka aina korostavat myös pukeutumisellaan sitä, että he ovat kansakunnan palveluksessa. Ja nyt uranainen, juristin uralla menestynyt Innes-Stubb edistää Suomen asiaa. Kyllä minä siitä iloitsen.

Muotiasiantuntijan mukaan Innes-Stubb ennen kaikkea osoitti toimivansa hyvänä esikuvana siinä, kuinka tärkeissä tilanteissa edustetaan ja miten silloin pukeudutaan: kuinka uusi tilanne otetaan haltuun myös vaatetuksen keinoin – ja mitä vaatteet lopulta viestivät.  

– Hän tuo luontevasti esiin suomalaista suunnittelua ja kantaa vaatteet upeasti. Ruotsin kuninkaallisten rinnalla hän hehkui ja hohti. Toivon, että se antaa potkua suomalaiseen pukeutumiseen ja innostusta tyylikysymysten miettimiseen.

Innes-Stubbin pukeutuminen valtiovierailulla on ollut yksi valtakunnan suurista uutisista viime päivien ajan, eikä se Sykön mukaan ole ihme. Tällaisessa tilanteessa pukeutuminen kun nimenomaan on se asia, jolla tehdään vaikutus.  

– Mikä muu edustustilaisuuksissa pannaan merkille kuin pukeutuminen ja tyyli? Sehän on se asia, jota ihmiset ensimmäisenä katsovat valokuvista ja televisiokuvasta.

– Tyyli on vahva viesti, ja kuninkaalliset ovat aina osanneet vaatteilla viestimisen. Ei se ollut sattumaa, että prinsessa Sofialla oli yllään suomalainen mekko ja kruununprinsessa Victorialla oli Suomen lipun sininen leninki.

Pukeutumalla Suomen väreihin tai suomalaisiin vaatteisiin valtiovierailun aikana Ruotsin kuninkaalliset halusivat osoittaa kunnioituksensa vieraitaan kohtaan 

Innes-Stubbia Sykkö vertaa myös Tanskan kuningatar Maryyn, joka on sekä kotimaassaan että ulkomailla erittäin seurattu tyyli-ikoni.  

– Ajattelin heti, että vau, ei minulla ollut aiemmin tullut mieleenkään, että Suomen tasavallan presidentin puoliso voisi olla tyyli-ikoni, jota seurataan muualla maailmassa.  

– Aika pian saattaa alkaa muuallakin kiinnostaa, miten meidän presidenttimme puoliso pukeutuu ja miten hän edustaa.  

Lue myös:

    Uusimmat