Sven-Göran Eriksson on kuollut 76-vuotiaana

Ruotsalainen jalkapallovalmentajalegenda Sven-Göran Eriksson on kuollut 76-vuotiaana. Eriksson nukkui pois maanantaiaamuna kotonaan perheensä ympäröimänä, kertovat muun muassa BBC ja The Guardian.

Eriksson paljasti tammikuussa 2024, että hänellä oli diagnosoitu kuolemaan johtava syöpä. Haimasyöpää sairastanut Eriksson arvioi, että hänellä olisi "parhaimmillaan" noin vuosi elinaikaa. Ennen kuolemaansa Eriksson ehti lähettää tunteikkaan jäähyväisviestin.

Ruotsalainen valmensi menestyksekkäällä urallaan yhtensä 12 seuraa, joihin lukeutuivat muun muassa Manchester City, Leicester, AS Roma ja Lazio. Seuravalmentajana Eriksson voitti yhteensä 18 pokaalia.

Hän oli myös Englannin jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja, minkä lisäksi hän toimi Meksikon, Norsunluurannikon ja Filippiinien maajoukkueiden peräsimessä.

Erikssonin oma pelaajaura päättyi 27-vuotiaana, minkä jälkeen hän aloitti valmentajauransa kotimaassaan Degerforsissa vuonna 1977. Sieltä hän siirtyi Göteborgiin, jossa hän voitti Ruotsin mestaruuden, kaksi Ruotsin cupia ja Uefa-cupin vuonna 1981.

Lue myös:

    Uusimmat