Sven-Göran Erikssonin jäähyväisviesti: "Minulla oli hyvä elämä"

Kuolemansairas ruotsalainen jalkapallovalmentajalegenda Sven-Göran Eriksson on lausunut tunteikkaan jäähyväisviestin.

Eriksson paljasti tammikuussasairastavansa parantumatonta syöpää. Haimasyöpää sairastava ruotsalainen sanoi tietävänsä, että hänellä on elinaikaa parhaassa tapauksessa ehkä vuosi mutta pahimmillaan vähemmän.

Eriksson on jättänyt koskettavan jäähyväisviestin Amazon Primen dokumentissa, joka ollaan julkistamassa tämän viikon perjantaina.

– Minulla oli hyvä elämä. Uskon, että me kaikki pelkäämme päivää, jolloin kuolemme, mutta kuolema on myös osa elämää. Sinun on opittava hyväksymään se sellaisena kuin se on. Toivottavasti ihmiset sanovat lopulta, että hän oli hyvä mies, mutta kaikki eivät tule sanomaan niin, Eriksson sanoi dokumentissa brittitiedotusvälineiden kuten LBC:n mukaan.

– Toivon, että muistatte minut positiivisena heppuna, joka yritti tehdä kaikkensa. Älkää olko pahoillanne, hymyilkää. Kiitos kaikesta, valmentajat, pelaajat ja yleisö, tämä on ollut fantastista. Pitäkää huolta itsestänne ja elämästänne. Ja eläkää sitä. Heippa, ruotsalainen myös puhui.

"Täällä voisi heittää tuhkat"

Eriksson on viettänyt sairastumisensa jälkeen lähes koko aikansa kotonaan Ruotsin Sunnessa. 76 vuotta helmikuussa täyttänyt legenda on saanut olla perheensä parissa.

Eriksson katsoi dokumentissa läheiselle Fryken-järvelle. Hän sanoi kauniin paikan rauhoittavan häntä.

– Olen aina ajatellut, että tämä on erinomainen leposija. Täällä voisi heittää tuhkat veteen. Tämä tuntuu kodilta.

Eriksson valmensi arvostetulla urallaan muun muassa AS Roman, Lazion ja Manchester Cityn kaltaisia suuria seuroja. Hän luotsasi myös Englannin, Meksikon, Norsunluurannikon ja Filippiinien maajoukkueita.

Lue myös:

    Uusimmat