Koskettava tarina: Sven-Göran Erikssonin viimeinen kirjoitus julkaistiin

Kaksi viikkoa sitten kuolleen Sven-Göran Erikssonin viimeiset kirjoitetut sanat on julkaistu torstaina, päivä ennen hänen hautajaisiaan. Ruotsalaisen valmentajaikonin koskettava teksti piti sisällään selkeän viestin: “Elämää pitäisi aina, aina juhlia.”

Eriksson kirjoitti kesän jalkapallon EM-kisojen aikaan muutaman kolumnin englantilaiseen The Telegraph -lehteen. Nyt lehti on julkaissut hänen viimeisen, keskeneräiseksi jääneen tekstinsä perheen antaman luvan myötä.

Eriksson kuoli 26. elokuuta 76-vuotiaana kamppailtuaan pitkään haimasyövän kanssa. Viimeisessä kolumnissaan Eriksson kirjoitti siitä, miten hän teki aina parhaansa nauttiakseen elämästä täysillä. Tähän hän löysi myös konkreettisen esimerkin vuosien takaa.

– Minulla on aina ollut sellainen asenne, että elämää on syytä juhlia. Miten voin parhaiten havainnollistaa sitä? Olette ehkä kuulleet tarinan, jonka yksi vanhoista pelaajistani, Didier Hamann, kertoi minusta, kun sain potkut Manchester Citystä vuonna 2008, Eriksson kirjoitti.

Tarinan mukaan Eriksson nautti entisen kollegansa Tord Gripin kanssa samppanjaa Manchester Cityn ollessa Thaimaassa harjoitusleirillä. Tilanteen nähnyt keskikenttäpelaaja Hamann ei ollut tietoinen kaksikon saamista potkuista ja uteli heidän syytään juhlaan.

– Vastaukseni oli sama silloin kuin nytkin, kun kirjoitan näitä viimeisiä sanoja, jotka julkaistaan joskus, kuka tietää milloin, Eriksson kirjoitti.

– Sanoin, että me juhlimme elämää, Kaiser. Elämää. Istuimme uima-altaalla aurinkotuoleilla ja otimme juotavaa. Juhlimme elämää. Se on aina ollut ajattelutapani – riippumatta siitä, mitä eteen tulee.

Eriksson paljasti tammikuussa, että hän sairastaa kuolemaan johtavaa haimasyöpää. Edes se ei saanut “Svennistä” masentumaan.

– Sen jälkeen, kun sain kuulla, että minulla on parantumaton syöpä, tämä on ollut vaikeaa. Kaikesta huolimatta yritin aina elää joka päivä hymy huulillani. On pysyttävä positiivisena, Eriksson kirjoitti.

Eriksson haudataan perjantaina Torsbyssä sijaitsevan Fryksänden kirkon hautuumaalle.

Lue myös:

    Uusimmat