Syöpähoidot veivät kuningas Charlesilta makuaistin

Kuningas Charles paljasti syöpähoitojensa aikan ilmenneen sivuoireen.

Syöpähoitoja läpikäyvä kuningas Charles, 75, palasi taannoin julkisten tehtäviensä pariin ensimmäistä kertaa kuukausiin. Hän ja prinssi William vierailivat maanantaina 13. toukokuuta Britannian armeijan Army Aviation Center -tukikohdassa Middle Wallopissa.

Vierailun aikana Charles muun muassa jutteli Britannian armeijan veteraanin Aaron Mapplebeckin kanssa, joka hänkin on käynyt läpi syöpähoidot. Mapplebeck mainitsi keskustelun aikana menettäneensä syöpähoitojensa aikana makuaistinsa, ja kuningas vastasi saman tapahtuneen myös hänelle.

Buckinghamin palatsi tiedotti helmikuun alussa, että kuninkaalla oli diagnosoitu syöpä ja että tämä oli aloittanut säännölliset hoidot, jotka jatkuvat edelleen. Syöpä havaittiin, kun kuningas oli tammikuussa hoidettavana eturauhasen liikakasvun vuoksi.

Palatsi ei ole kertonut tarkempia tietoja esimerkiksi syövän laadusta, mutta on tähdentänyt, ettei kyse ole eturauhassyövästä.

Charles vieraili taannoin kuningatar Camillan, 76, kanssa syövänhoitokeskuksessa Lontoossa, jossa he tapasivat potilaita ja henkilökuntaa. Vierailun aikana kuninkaalta kysyttiin, miten hän voi.

Olen kunnossa, kiitos paljon, kuningas vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat