Kuningas Charles ottaa pian suuren askeleen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosinsa saamisen jälkeen – lääkärit valvovat tarkasti vierellä

Kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan matka Australiaan ja Samoalle on merkittävä hetki, sillä se on syöpää sairastavan kuninkaan ensimmäinen pitkä ulkomaanmatka alkuvuodesta saadun diagnoosin ja aloitettujen syöpähoitojen jälkeen.

Kuningas Charles, 75, ja kuningatar Camilla, 77, suuntaavat 18. lokakuuta ensimmäiselle ulkomaiselle yhteiselle kuninkaalliselle kiertueelleen sen jälkeen, kun Charles sai syöpädiagnoosin alkuvuodesta. Noin viikon mittainen kiertue kattaa useita kohteita Australiassa sekä Samoalla. 

Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Charles suuntaa tähän osaan Kansainyhteisöä kuninkaana. 

Matkalle lähtee muun kuninkaallisen henkilökunnan lisäksi kaksi Charlesin lääkäriä. Kuningas sai hoitotiimiltään luvan lähteä matkalle, jonka ajaksi hänen syöpöhoitonsa laitetaan tauolle. Hoidot jatkuvat jälleen, kun kuningas palaa takaisin kotimaahansa. 

Kertoman mukaan Charlesin sairaus on otettu huomioon myös matkan aikana, ja se sisältää lukuisia erilaisia "helpotuksia", jotta työ ei käy liian raskaaksi kuninkaalle. Kuningasta ja hänen vointiaan tullaan myös valvomaan tarkasti matkan aikana. 

– Olen varma, että hoitotiimiä on konsultoitu ja he huolehtivat kuninkaasta sekä varmistavat, että hän ei tee liikaa töitä, kuten tunnetusti hänellä on tapana, historioitsija-kirjailija Hugo Vickers arvioi. 

– Varmasti hän ei lähtisi matkalle, mikäli hän ei olisi kykeneväinen sitä tekemään.

Alunperin suunnitelmissa oli, että matka olisi kattanut myös vierailun Uuteen-Seelantiin, mutta tämä päätettiin kuitenkin jättää väliin Charlesin terveydentilan tähden. Charles kommentoi asiaa tavatessaan syyskuussa uusseelantilaisen rugbyjoukkueen Buckinghamin palatsissa. 

– Olen äärimmäisen pahoillani, etten pysty tulemaan Uuteen-Seelantiin myöhemmin lokakuussa, se on lääkärin määräys. Mutta toivon, että tulee toinen mahdollisuus vierailla siellä pian. Sillä välin, viekää rakkaat terveiseni Uuteen-Seelantiin.

Kuninkaan tapaaminen rugbyjoukkueen kanssa nousi otsikoihin, kun pelaajat pyysivät kuninkaalta, voisivatko halata tätä. Video pyynnöstä ilahtuneesta Charlesista sekä joukkohalaukseen syöksyneestä joukkueesta levisi ympäri sosiaalista mediaa. 

Charles sai syöpädiagnoosin alkuvuodesta sen jälkeen, kun hänelle tehtiin leikkaus laajentuneen eturauhasen vuoksi. Sitä ei ole tarkennettu julkisuuteen, mitäs syöpää Charles sairastaa, mutta hovin mukaan kyseessä ei ole eturauhassyöpä. 

Kuninkaan syöpädiagnoosista ilmoitettiin julkisesti helmikuussa. Vain kuusi viikkoa myöhemmin ilmoitettiin, että Charlesin pojan prinssi Williamin  puoliso prinsessa Catherine, 42, oli niin ikään saanut alkuvuodesta syöpädiagnoosin. Catherinen syöpähoitojen ilmoitettiin syyskuussa päättyneen ja hän on palannut vaiheittain kuninkaallisiin edustustöihinsä. Myöskään Catherinen kohdalla ei ole kerrottu julkisuuteen sitä, mitä syöpää prinsessa on sairastanut. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat