Tennislegenda Boris Beckeriä syytetään omaisuutensa piilottamisesta velkajärjestelyä koskevassa jutussa. Saksalainen julistettiin maksukyvyttömäksi viisi vuotta sitten.
54-vuotias Becker vastaa maanantaista alkaen syytteisiin oikeudessa Lontoossa. Beckerin velkojilla on saatavia noin 50 miljoonaa puntaa (59,5 miljoonaa euroa), mutta hänen omaisuuttaan ei ole saatu ulosmitattua maksua varten.
Syyttäjän mukaan Becker on piilottanut omaisuuttaan, mukaan lukien vuoden 1985 Wimbledonin tennisturnauksen ja vuosien 1991 ja 1996 Australian avointen voittopokaalit. Pokaaleita on yritetty noutaa Beckeriltä kaikkiaan yhdeksän kertaa.
Pokaalien arvo on The Sun -lehden arvion mukaan reilut kaksi miljoonaa euroa. Lisäksi Becker on syyttäjän mukaan siirtänyt satojatuhansia puntia muille tileille, esimerkiksi kahdelle ex-vaimolleen Barbara Beckerille ja Sharlely ”Lilly” Beckerille.
Väite Afrikan maan diplomaatin asemasta osoittautui perättömäksi
Becker julistettiin vararikkoon vuonna 2017. Vuotta myöhemmin hänen asianajajansa väitti saksalaisen omaavan diplomaattisen koskemattomuuden Euroopan unionissa Keski-Afrikan tasavallan urheilu- ja kulttuurilähettiläänä.
Keski-Afrikan tasavallan ulkoministerin mukaan Beckerillä ei ollut virallista asemaa maan urheilulähettiläänä. Diplomaattipassin tiettävästi Beckerille kaupannut mies pidätettiin vuonna 2019 epäiltynä Guinea-Bissaun diplomaattipassin kauppaamisesta saksalaiselle lihatuotteiden tukkukauppiaalle 1,5 miljoonalla eurolla.
Vuonna 2019 muun muassa Beckerin voittopokaali vuoden 1989 Yhdysvaltain avoimista pakkohuutokaupattiin reilulla 800 000 eurolla.
Tennisuransa jälkeen muun muassa pokeriammattilaisena toiminut Becker sai vuonna 2002 Saksan Münchenissä kahden vuoden ehdollisen vankeustuomion veronkierrosta.
BBC:n kommentaattori tarvitsi englannin kielen tulkkia
Oikeus ihmettelee myös Beckerin vaatimusta saksan kielen tulkin saamisesta, koska tennislegendan tiedetään puhuvan varsin hyvää englantia. Hän on toiminut muun muassa BBC:n kommentaattorina Britanniassa.
Becker jättäytyi aiemmin maaliskuussa pois oikeusistunnosta tulkkipalvelun puuttumisen takia. Puolustusasianajaja Jonathan Laidlawn mukaan kyse oli pienestä käännöksestä, johon Becker tarvitsi apua.
– Hänen englantinsa on hyvää, kuten tiedämme. Kyse oli vain oudosta sanasta. Kun hän ilmaisee itseään, se on parempi tehdä saksaksi ja kääntää englanniksi, asianajaja kommentoi Mirror-lehden mukaan.