Taistelu jatkuu

Kimi Räikkösen johdolla Ferrarin esitys huippumaineessa olevalla Spa-Francorchampsin radalla palautti jälleen uskon siihen, että Maranellon miesten mahdollisuudet tämän kauden maailmanmestaruustaistelussa eivät sittenkään ole vielä kokonaan ohi.

Kauden kolmas kaksoisvoitto syntyi vakuuttavalla ja virheettömällä suorituksella. Kimi Räikkösen ero sarjaa edelleen johtavaan McLarenin Lewis Hamiltoniin on 13 ja toisena olevaan saman tallin Fernando Alonsoon 11 pistettä, kun kolme osakilpailua on vielä ajamatta. Piste-eron kiinniottamisen ainoana suurempana huolena on se, että McLarenin autot ovat tällä kaudella olleet nopeuden lisäksi myös uskomattoman luotettavia. Niin Hamilton kuin Alonsokin ovat ajaneet jokaisessa kilpailussa maaliin asti. Samaan eivät Ferrari-miehet ole pystyneet. Räikkönen on jäänyt kokonaan ilman pisteitä kahdessa ja Massa kolmessa osakilpailussa. Hamilton on kerran jäänyt pisteittä, mutta silloinkin hän ajoi maaliin yhdeksännellä sijalla (Euroopan GP, 22.7.2007)!

Jatkossa pelkkä voittaminen ei Räikköselle riitä, mutta jos hän saa hyvää tukea tallikaveriltaan Felipe Massalta, silloin mestaruuskin on mahdollinen. Jos lähdetään siitä, että kolme jäljellä olevaa kilpailua päättyisivät täsmälleen samoin kuin Belgian osakilpailu, silloin Räikkönen veisi maailmanmestaruuden pisteen erolla ennen Alonsoa (114-113). Hamilton jäisi kolmanneksi (112) ja Massa neljänneksi (101). Näin tuskin tapahtuu, mutta on sekin mahdollista, että jo tilastollisesti jompikumpi McLarenin autoista ei pääse, syystä tai toisesta, kaikissa kolmessa viimeisessä kisassa maaliin asti.

Spekulaatiot ja laskutoimitukset ovat kuitenkin turhia. Niillä voimme kuitenkin lohduttaa itseämme ja valaa uskoa siihen, että taistelua ei missään tapauksessa kannata jättää kesken. Ja mikä parasta kolmella kuljettajalla on vielä realistinen mahdollisuus mestaruuteen.

Kaikkien vakoiluselvitysten ja -päätösten jälkeen on hyvä, että saamme toivottavasti rauhassa nauttia hyvistä ja jännittävistä kilpailuista. Edellytykset niihin ovat parhaat mahdolliset.

Teksti: Erkki Mustakari 16.9.2007

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat