Taleban syyttää YK:n operaatiota propagandasta

YK:n Unama-avustusoperaatio kritisoi hiljattain maan uutta siveyslakia.

Afganistanissa Taleban-hallinnon siveysministeriö ilmoittaa kieltäytyvänsä yhteistyöstä YK:n Unama-avustusoperaation kanssa. 

Ministeriö kutsuu sosiaalisessa mediassa julkaistussa lausunnossaan operaatiota vastapuoleksi, joka harjoittaa propagandaa.

Unama oli hiljattain sanonut, että Taleban-hallinnon laatima uusi siveyslaki vaikeuttaa Afganistanin yhteistyötä kansainvälisen yhteisön kanssa. 

Siveysministeriö sanoo, että se haluaa kansainvälisten järjestöjen pidättäytyvän tällaisesta kritiikistä.

Laki kieltää homoseksuaalisuuden

Heinäkuun lopussa julkistettu uusi siveyslaki vahvistaa entisestään naisiin kohdistuvia rajoituksia maassa. Lain mukaan naisten on peitettävä itsensä kokonaan eikä korotettava ääntään. 

Lain pykälissä määrätään myös muun muassa miesten pukeutumisesta ja rukouksiin osallistumisesta ja kielletään esimerkiksi homoseksuaalisuus.

Säännöt olivat jo yleisesti tunnettuja, mutta uusi laki voi kuitenkin mahdollistaa niiden tarkemman valvonnan.

Siveysministeriön ajama ankara näkemys islamista on vallannut alaa Afganistanissa Talebanin noustua valtaan vuonna 2021.

Taleban-hallitus on johdonmukaisesti torjunut kansainvälisen kritiikin sen politiikkaa kohtaan. YK on esimerkiksi kutsunut maan naisiin kohdistuvia rajoituksia "sukupuolten apartheidiksi".

 

Lue myös:

    Uusimmat