Talent Suomi -sarjan ensimmäisen jakson kisaajat julki – luvassa muun muassa koiratanssia, äijäbalettia ja juuresten soittoa!

Talent Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin 2.2. klo 19.30 alkaen 0:24
Talent Suomi -sarjassa luvassa leuat loksauttavia esityksiä!

Talent Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa 2. helmikuuta nähdään muun muassa koiratanssia, äijäbalettia sekä viulun, juuresten ja ilmakitaran soittoa.

Kuka Talent Suomen starttijaksossa nähtävistä kyvyistä saa suoraan semifinaaleihin oikeuttavan kultaisen napin painalluksen?

Talent Suomi -sarjassa on luvassa leuat loksauttavia esityksiä ja koskettavia kohtaamisia, kun ohjelmassa etsitään tähtituomareiden johdolla maan vaikuttavinta uutta kykyä.

Talent Suomen arvovaltaisessa tuomaristossa esityksiä arvioivat karismaattinen koreografi ja esiintyjä Jorma Uotinen, säkenöivä laulaja-lauluntekijä Krista Siegfrids, valloittava Duudsoni HP Parviainen sekä valovoimainen koomikko-näyttelijä Ernest Lawson. Heidän vaikeana tehtävänä on karsia esityksistä parhaimmat tuleviin semifinaaleihin ja suuren yleisön arvioitavaksi. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

Kuudessa ensimmäisessä jaksossa nähdään laaja kirjo erilaisia koe-esiintymisiä, joista yhteensä 24 etenee kolmeen suorana lähetyksenä nähtävään semifinaaliin. Kustakin semifinaalista yleisö äänestää Talent Suomen huipentavaan finaaliin kaksi esitystä ja tuomarit yhden. Jännittävässä finaalissa nähdään yhdeksän esitystä, jotka kilpailevat 30 000 euron pääpalkinnosta.

Ensimmäisessä jaksossa su 2.2. klo 19.30 alkaen nähdään:

Veronika Istomina, 8, Lahti - Oopperalaulaja

Veronika on alun perin Pietarista kotoisin oleva laulajalupaus. Hän asuu äitinsä, isänsä ja pikkusiskonsa kanssa Lahdessa, ja perhe on asunut Suomessa vähän yli vuoden. Nelivuotiaasta asti laulanut Veronika toivoo voivansa tulevaisuudessa olla laulaja. Hän osaa laulaa usealla eri kielellä ja laulaa pääasiassa oopperaa, mutta haluaa oppia lisää erilaisia genrejä. Yksi iso unelma on laulaa oman suosikkiartistin Cheekin kanssa.

Thomas Temple/Toomas Pitkänen, 23, Espoo - Taikuri

Englannissa syntynyt ja kaksivuotiaasta 15-vuotiaaksi Uzbekistanissa ja Tadzhikistanissa varttunut Toomas kertoo, että Espoon Otaniemessä asuminen tuntuu ulkomaan vuosien jälkeen hyvältä. Taikuuden pariin Toomas päätyi kesäleirillä ollessaan 13-vuotias. Korttitaikuus oli hänelle heti se isoin juttu, ja sitä se on yhä edelleen, vaikka mukaan on tullut myös mentalismia ja kolikkotaikuutta. Viime vuonna Toomas päätti pistää kaikki paukut taikuuteen ja on siitä alkaen tehnyt töitä täyspäiväisenä taikurina.

Pekka Niemi/Oneviolin, 26, Helsinki - Viulisti

Pekka Niemi on kotoisin Vaasasta, mutta päätyi usean Lontoon-vuoden jälkeen asettumaan Helsinkiin. Pekka tekee töitä viulistina, biisinkirjoittajana sekä tuottajana. Häntä kiinnostaa tehdä musiikkia mahdollisimman monipuolisesti niin artistina kuin taustavaikuttajanakin. Pekka opiskeli Lontoon maineikkaassa Royal College of Londonissa, jonne pääsi yhtenä viidestätoista viulistista 300 hakijan joukosta. Pekan musiikkiura otti viime kesänä harppauksen eteenpäin hänen päästyä soittamaan Ruisrockiin yhdessä rap-duo JVG:n kanssa.

Wilhelmina Tamminen, 16, ja Lucky, 3, Helsinki - Koiratanssi

Neljävuotiaana Ruotsiin muuttanut Wilhelmina Tamminen muutti takaisin kotipaikkakunnalleen Helsinkiin pari vuotta sitten perheensä kanssa. Koiraharrastus alkoi Wilhelminan ollessa 11-vuotias. Hänen kolmesta koirasta vanhin, Lucky, vahtii ja paimentaa kissoja, eikä anna niiden kiivetä pöydille. Lucky rakastaa huomion keskipisteenä olemista ja hyppääkin usein esityksen jälkeen yleisön joukkoon rapsutettavaksi. Wilhelmina haluaisi ammattilaiseksi koirankouluttajaksi ja erityisesti ongelmakoirien kouluttaminen kiinnostaa.

Sebastian Westberg, 27, ja Niko Säkkinen, 29/Sebfmx Stuntshow, Salo - Motocross-stuntti

Salolaiset Sebastian ja Niko ovat saman kylän poikia, mutta asuvat silti 60 kilometrin päässä toisistaan. He tutustuivat toisiinsa Youtuben kautta vuonna 2008, kun molemmat tekivät sinne videoita ja seurasivat toisiaan somessa. Sebastian tekee ilma-akrobatiaa freestyle-motocrosspyörällä ja Niko maa-akrobatiaa kevytmoottoripyörällä. Vuodesta 2012 he ovat tehneet myös yhteisvideoita ja kierrelleet ympäri maailmaa esiintymässä. Nikon ja Sebastianin yhteisvideoita on katsottu parhaimmillaan 15 miljoonaa kertaa.

Toni Patanen, 23, Helsinki – Juuressoittaja

Toni Patanen on päätoiminen yrittäjä, joka valmistaa keraamisia okariinoja ja tekee aiheesta videoita Youtubeen. Idea vihannesten soittamisesta tuli eräältä japanilaiselta tubettajalta, joka on jo yli kymmenen vuotta sitten julkaissut videon vihannesokariinoista. Toni soittaa pääasiassa perunaa, kurpitsaa ja muita suhteellisen kiinteitä ja kuivia vihanneksia. Ensimmäisen videon hän julkaisi puolitoista vuotta sitten, eikä ole vielä päässyt juurikaan esiintymään vihannesinstrumenttiensa kanssa. 

Äijäbaletti En Ala, ikä 60-80, Oulu - Balettitanssi

Äijäbalettiryhmä perustettiin Suomi-Venäjä-seuran Oulun osaston toimesta vuonna 2008, kun idea humoristisesta balettiryhmästä syntyi. Ensimmäinen esiintyminen oli seuran pikkujouluissa joissa Äijäbaletin Joutsenlampi hurmasi yleisön. Äijäbaletti tukee seuran tavoitteena olevaa ystävyystoimintaa muun muassa esiintymällä Venäjällä säännöllisin väliajoin. Suurin osa tanssijoista on eläkkeellä olevia miehiä, ja ryhmä esiintyy myös vanhaikodeissa ja häissä, vaikka aina varoitteleekin, ettei heitä kannata kutsua pilaamaan häitä. Ryhmällä on keikkoja 25-30 vuodessa ja määrä vain kasvaa. Äijäbalettiryhmästä on tehty myös dokumenttielokuva nimeltä Joutsenveljet.

Aapo Rautio, 19, Oulu - Ilmakitaransoitto

Aapo Raution talentti on ilmakitaransoitto. Hänen kotikaupungissaan Oulussa on järjestetty 20 kertaa ilmakitaransoiton MM-kisat, joihin Aapo osallistui ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ollessaan 10-vuotias. Aapo nauttii siitä, että voi pienen hetken olla rokkitähtenä. Ilmakitaransoitto on kuin tanssin osa-alue, sillä siinä pitää olla itsevarma liikkeistä ja ilmeistä, ja käyttää koko kehoa. On myös tiedettävä, milloin rikkoo kitaran fysiologiaa ja miten hyödyntää sitä. On siis tiedettävä millainen soitin oikeasti on voidakseen soittaa sitä uskottavasti.

Rauman poikasoittokunta, ikä 12-19, Rauma - Kuviomarssi

Rauman Poikasoittokunnan nimestä huolimatta orkesteriin kuuluu sekä tyttöjä että poikia. Nimellä on pitkät perinteet, joten sitä ei olla sen vuoksi muutettu. Soittokunta on vieraillut muun muassa Berliinissä, Italiassa, ja alkukesästä he olivat käymässä Kreetalla. Soittokunnassa soitetaan musiikkia laidasta laitaan perusorkesterimusiikista pelimusiikkiin. Talentissa soittokunnalta kuullaan kansainvälinen superhitti Despacito.

Alexandra Ässä, 32, Helsinki - Tanssi

Helsingissä 7-vuotiaan tyttärensä Kimoran kanssa asuva Alexandra on ammatiltaan tanssinopettaja ja tanssija. Alexandra tanssii pääosin katutanssilajeja ja on itse kouluttautunut lähinnä tanssituntien ja workshopien kautta. Kokemusta alalta on jo 20 vuotta. Esiintymällä on hauskaa aiheuttaa ihmisissä mielentiloja ja reaktioita. Alexandra ei halua miellyttää ketään, ja joskus se ärsyttää ihmisiä. Viime syksynä Alexandra sai massiivisen burnoutin, kun hän reissasi kuudessa eri kaupungissa opettamassa ja teki keikkaa eri suomiräppäreille pelkällä näkyvyyspalkalla.

StepUp Juniors, ikä 13-15, Espoo - Tanssi

Espoossa ja Helsingissä vaikuttavan StepUp-tanssikoulun Juniors-tanssiryhmään on koottu koe-esiintymisten perusteella 16 lahjakasta 13-15-vuotiasta tanssijaa. Ryhmä treenaa neljä kertaa viikossa tanssilajinaan performing arts, mutta tyylissä on paljon nykyjazzia show-elementein. Koreografeina ryhmällä toimivat Mindy Lindblom sekä Aura Mikkonen. Mindy ilmoitti tämän Juniors-ryhmän Talentiin kertomatta siitä itse ryhmälle.

Talent Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin 2.2. klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat