Tällä kotimaisella superruoalla ylläpidät normaalia kolesterolia – katso helpot käyttövinkit

MAINOS Camelina pääkuva
Julkaistu 15.03.2025 05:00

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MIDSONA

Moni suomalainen on huolissaan kolesteroliarvoistaan. Tiesitkö, että kolesteroliarvoja voi kuitenkin tasapainottaa helposti ja luonnollisesti vain yhdellä reilulla teelusikallisella erästä kotimaista superruokaa? Käyttö on helppoa, edullista ja herkullista!

Kotimainen ja ekologinen superruoka – monipuoliset terveysvaikutukset

Camelina Sativa (ruistankio, kitupellava) on vanha pohjoismainen viljelykasvi, jonka siemenistä saatavan maukkaan öljyn on havaittu sisältävän runsaasti terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Camelinaöljy on esimerkiksi erinomainen tuki normaalien kolesteroliarvojen ylläpitoon. Camelinaöljy on myös ekologinen ja kasviperäinen vaihtoehto kalaöljystä saataville omega-3-ravintolisille, sillä se sisältää runsaasti alfalinoleenihappoa, joka on erinomainen omega-3-lähde.

MAINOS Camelina kuvitusKotimainen Tolonen Camelinaöljy sopii omega-3-lähteeksi koko perheelle.

Reilu teelusikallinen kolesterolin hallintaan riittää

Kotimainen, hellävaraisesti kylmäpuristettu Tolonen Camelinaöljy auttaa tasapainottamaan kolesteroliarvoja nimenomaan luontaisesti erityisen korkean alfalinoleenihappopitoisuutensa ansiosta. Nykyisin tiedetään, että edullinen vaikutus kolesteroliin saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g alfalinoleenihappoa. Tämän annoksen saa helposti nauttimalla vain n. 6 ml eli reilun teelusikallisen Tolonen Camelinaöljyä päivässä. Camelinaöljyn kolesteroliin kohdistuvan vaikutuksen on havaittu olevan selvästi suurempi kuin esimerkiksi muilla tutuilla kasviöljyillä, rypsi- ja oliiviöljyllä. Tämä johtuu juuri camelinan korkeammasta alfalinoleenihappopitoisuudesta.

Muistathan kuitenkin huomioida kolesterolinhallinnassasi monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion sekä terveet elämäntavat muutenkin.

Helppo ja monipuolinen käyttää – sopii myös koko perheelle

Camelinaöljyn terveyttä edistävistä ominaisuuksista on helppo nauttia. Miedon pähkinäisen makunsa vuoksi sitä voi käyttää ihan sellaisenaan. Kotimainen Tolonen Camelinaöljy sopiikin maukkaaksi omega-3-lähteeksi vaikka koko perheelle, varsinkin jos kalaöljyt eivät maistu. Käytä Tolonen Camelinaöljyä esimerkiksi salaatinkastikkeena tai lisää smoothien, jogurtin tai puuron sekaan. Öljyä voi lorauttaa ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa myös lämpimiin ruokiin, mutta voimakasta kuumennusta kannattaa välttää, jotta öljyn harvinaislaatuinen rasvahappokoostumus ei kärsi.

Tolonen Camelinaöljy

  • kolesteroliarvojaan tarkkaileville 
  • kasviperäiseksi omega-3-lähteeksi kalaa välttäville
  • koko perheen maukkaaksi omega-3-lähteeksi
  • salaatteihin, smoothieen, puuroon

Kotimaisen Tolonen Camelinaöljyn löydät helposti hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista.