Tällainen on uusi iPhone 16

Uudessa iPhonessa on mukana tekoälyominaisuuksia.

Apple julkisti uudet iPhone 16 -mallit, joissa on mukana Apple Intelligence -tekoälyominaisuuksia. Applen varatoimitusjohtaja Kaiann Drance lupaili myös akunkestoon "suuria parannuksia", kertoo Reuters.

Apple kertoi jo aiemmin integroivansa tekoälyteknologiansa kaikkiin ohjelmistoihinsa ja sovelluksiinsa. Lisäksi se tuo laitteisiinsa OpenAI:n chatbotin ChatGPT:n.

Tekoäly auttaa käyttäjää

Applen tekoälyn luvataan tarjoilevan käyttäjälleen hyödyllistä ja relevanttia tietoa. Apple Intelligence osaa myös esimerkiksi priorisoida tärkeitä ilmoituksia, ja se osaa tehdä yhteenvedon esimerkiksi sähköpostista. Katso video puhelimesta jutun alusta.

Myös Siriä on uudistettu. Se osaa nyt seurata, jos käyttäjä "sekoilee sanoissaan".

Valokuviin on tulossa Clean Up -ominaisuus, jolla voi esimerkiksi poistaa kuvan taustalta häiritseviä tekijöitä.

Kirjoittaa viestit puolestasi paremmiksi

Puhelimen Writing Tools -toiminto auttaa uudelleenkirjoittamaan ja oikolukemaan tekstejä esimerkiksi sähköposti- ja muistiinpanosovelluksissa. Sovellus osaa muuttaa tekstin kielen tyyliä ja myös korjata virheitä.

Mainosvideolla henkilö kirjoittaa "luitko edes sähköpostiani, olen todella huolissani vastauksestasi", mutta puhelin osaa kaunistella tekstin muotoon "toivon, että voit hyvin! Halusin lähettää viestin kertoakseni huolista, joita minulle nousi vastauksesi perusteella".

Myöhemmin tulossa on mahdollisuus luoda omia emojeja esimerkiksi ohjetekstin tai omien kuvien avulla.

Uusi painike

Puhelimessa on myös suurempi näyttö kuin aiemmin, 48 megapikselin kamera, teleobjektiivi ja laajakulmakamera.

iPhone 16:n kyljestä löytyy kameraa kontrolloiva painike. Sivussa olevan napin avulla voi ottaa kuvan, videon, tai esimerkiksi osoittaa puhelinta kohti tuotetta tai ravintolaa, jolloin puhelin osaa hakea tietoja kohteesta.

Puhelimen lähtöhinta on Applen mukaan alkaen 799 dollaria, Suomessa noin tuhat euroa.

Aiemmin myös saksalaisyhtiö vilautti prototyyppipuhelinta, josta puuttuvat sovellukset kokonaan. Ne on korvattu tekoälyllä.

Katso myös: Näin toimii iPhonen hymiöhaku

Näin toimii iPhonen emojihaku 0:38
Emojeja voi etsiä helpomminkin kuin selaamalla niitä läpi yksitellen.

Lue myös: