Tältä näyttää kaivanto, johon pudonnut mies kuoli Helsingissä – rikosta epäillään

Mies kuoli Helsingin keskustassa pudottuaan työmaan kaivantoon eilisiltana. MTV Uutiset vieraili paikalla ja selvitti, miten hyvin paikka on nyt eristetty.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan turmasta on kirjattu rikosilmoitus, joka liittyy siihen, onko työmaa ollut asianmukaisesti eristetty ja suojattu.

Turmapaikalla vieraillut MTV Uutisten uutispäällikkö Krista Rastamo kertoo, että kaivanto sijaitsee Puutarhakadulla Kaisaniemenpuiston laidalla.

Lähellä on muun muassa useita hotelleja, Kansallisteatteri ja Kaisaniemen ala-aste.

– Kyseessä on ulkonäön perusteella 1970-luvulla rakennettu talo, jonka koko seinänvieri on kaivettu auki.

Rastamo arvioi, että aivan rakennuksen seinän vieressä oleva kaivanto on useita metrejä syvä. Katso videot kaivannosta yltä.

"Vaikea horjahtaa"

Työmaa rajoittuu Mikonkatuun, jonka puoleisessa päässä kaivantoa on puiset tikkaat alas. Sunnuntai-iltapäivällä noin kello 17 aikaan työmaa oli eristetty valkoisilla aidoilla.

– Vaikea kuvitella, että joku ohi kulkenut olisi voinut esimerkiksi horjahtaa kaivantoon. Sinne olisi pitänyt varta vasten mennä kurkistelemaan voidakseen pudota.

– On tietenkin mahdollista, että eilen aidoissa on ollut jonkinnäköinen aukko, Rastamo jatkaa.

Vuorikadun puolelta pääsy vieressä olevaan puistoon on estetty metalliaidoin, mutta Radisson Red -hotellin takaa sinne pystyy kiertämään. 

Mikonkadun puolelta sen sijaan työmaa-aitojen luo oli iltapäivällä vapaa pääsy.

Mies menehtyi pudottuaan kaivantoon myöhään lauantai-iltana. Poliisi ei epäile tapaukseen liittyvän muita ihmisiä tai että turma olisi tahallaan aiheutettu.

Katso videot paikalta yltä.

Lue myös:

    Uusimmat