Tämän verran "parkkipirkot" tienaavat Helsingissä

Helsingin kaupungin työpaikkailmoituksesta selviää, paljonko pysäköinnintarkastajat työstään tienaavat. 

Helsingin kaupunki hakee parhaillaan pysäköinnintarkastajan eli niin sanotun "parkkipirkon" tai "lappuliisan" tehtäviin kuutta uutta työntekijää. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Kaupunki kuvailee nettisivuillaan tehtävää liikkuvaksi asiakaspalvelutyöksi.

Työssä "haastavia asiakaspalvelutilanteita"

Työpaikkailmoituksessa kerrotaan työtä suoritettavan pääsääntöisesti työparin kanssa erilaisissa työvuoroissa kantakaupungin aluleella. 

Työssä liikutaan kävellen, polkupyörällä, sähköpotkulaudoilla ja julkista liikennettä hyödyntäen. Siksi hyvästä fyysisestä kunnosta on tehtävässä hyötyä. Autoa käytetään välillä siirtymiin.

– Kyseessä on palveluammatti, jota tehdään välillä haastavissakin asiakaspalvelutilanteissa, kaupungin ilmoituksessa muistutetaan. 

Palkattavalta työntekijältä edellytetään muun muassa B-ajokorttia, toisen asteen tutkintoa, erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä sujuvaa suomen kielen taitoa. Myös ongelmanratkaisutaidoista on hyötyä.

Paljonko pysäköinninvalvoja tienaa?

Mitä "parkkipirkot" sitten tienaavat? Helsingin kaupungin mukaan palkkaus perustuu tehtävän vaativuuteen ja tehtäväkohtainen palkka on 2379,72 euroa. 

Lisäksi maksetaan työkokemukseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa 0–8 prosenttia.

Vuonna 2023 julkista keskustelua herätti yksityisen pysäköinninvalvontayhtiö ParkkiPaten käytäntö maksaa provisiota työntekijöilleen näiden kirjoittamien valvontamaksujen määrän perusteella. 

Yhtiö kiisti aluksi Iltalehdelle väitteen paikkansapitävyyden, mutta myönsi lopulta provisiot entisten työntekijöiden kertoessa asiasta julkisesti. 

Työpaikkailmoituksen perusteella pysäköinninvalvojan tai -tarkastajan työstä ei saa provisiopalkkaa Helsingin kaupungilla. 

Lue myös: Tässä tilanteessa yksityisen pysäköinninvalvojan määräämää maksua ei kuulu maksaa
Katso myös video: Tiedätkö, mikä kellonaika parkkikiekkoon kuuluu oikeasti asettaa? 

Lue myös:

    Uusimmat