Tampereella pidetään huutokauppa, jossa myydään erityisen vaarallisia aseita

Kiinnostaako oma panssarivaunu tai tykki? Nyt sellainen on mahdollisuus hankkia, jos tietyt ehdot täyttyvät.

Tampereen Kalkussa järjestetään 11. lokakuuta huutokauppa, jossa tarjolla on brittiläisiä Charioteer Mk VII - ja Comet Mk I -panssarivaunuja sekä neuvostoliittolaisia 105 H 37-10 -tykkejä.  

Aivan kuka tahansa ei omaa panssarivaunua tai tykkiä voi hankkia, sillä ostajan täytyy olla Poliisihallituksen hyväksymä asekeräilijä, jonka asekeräilysuunnitelmaan kuuluvat takaaladattavat tykit. 

– Kohteilla on historiallista arvoa, mutta eivät ne käy tai kulje. Kun niissä on tykki paikallaan, ne katsotaan ampuma-aselain mukaisesti erityisen vaarallisiksi ampuma-aseiksi ja siksi ne myydään vain keräilijöille, huutokaupan vetäjänä toimivan Millogin logistiikkapäällikkö Petri Lundelin kertoo. 

Lundelin sanoo, että Poliisihallitukselta saadun tiedon mukaan uutta asekeräilylupaa ei ehditä käsitellä ennen huutokauppaa. 

Puolustusvoimille panssarivaunut on Lundelinin mukaan hankittu toisen maailmansodan jälkeen ja ne ovat olleet koulutuskäytössä. Edellisen kerran panssarivaunuja oli huutokaupattavana vuonna 2007. 

Jos omaa panssarivaunua ei ole mahdollista hankkia, niin Kalkussa pidetään 9.–10. lokakuuta Puolustusvoimien vanhan tavaran huutokauppa, joka on kaikille avoin.

Lue myös:

    Uusimmat