- teeren rintapala - mustia torvisieniä - sostereita - päärynä - taloussuklaata
Harri Syrjäsen ja Tapani Pertun menu:
Mustatorvisieni-osterikeitto
1 dl kuivia torvisieniä 1 pieni sipuli 1 dl kermaa 1 osteri 1 dl valkoviiniä
Kuullota kattilassa sipuli ja sienet. Lisää nesteet ja anna kiehua 10 min. Lisää joukkoon pilkottu osteri ja kiehauta 1 min.
Täytettyä teerenrintaa
1/2 päärynä 1 rkl mustia torvisieniä 3 rkl kermaa 1 sipuli valkoviiniä balsamicoa
Ruskista teerenrinta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viillä rintaan viilto ja täytä kermaan muhennetuilla päärynäkuutioilla ja torvisienillä. Sisäfilesiivu viillon päälle ja kääri kelmuun ja folioon. Kypsennä paketti kattilassa kiehuvassa vedessä 7-10 min. kannen alla. Hauduta sipuli balsamicossa ja valkoviinissä timjamin oksan kera.
Yrtti-gratinoitu osteri
leipäsiivu basilikaa ruohosipulia osteri 1 rkl voita
Laita tehosekottimeen leipä ja yrtit. Avaa osteri ja laita leipäjauhe päälle, voita pintaan ja uuniin 230 c:eeseen 5 min.
Suklaa-päärynäkeitto
1/2 levyä taloussuklaata 1/2 päärynä 1,5 dl kermaa loraus Cointreau:ta
Kaikki kattilaan kylmänä. Lämmitä ja keitä hetki.