Tappara runnoi rumat lukemat legendaarisessa hallissa

Tappara ei antanut Rouen Dragonsille kiusaamissaumoja, vaan hoiteli ranskalaisvieraansa legendaarisessa Hakametsän jäähallissa CHL-ottelussa tylysti 6–1.

Arttu Kärki napautti Tapparalle taiston avauskaapin ensimmäisen erän aikana, ja tamperelaisisännät jylläilivät mukaviin asemiin toisen erän puolivälin krouvin paikkeila, kun ylivoimalla maalannut Kristian Tanus ja Oskari Luoto olivat kasvattaneet johdon kolmeen rysään.

Rouenin Jared Dmytriw kyllä kavensi toisessa erässä, mutta suurempaa haittaa osumasta ei vanhassa ikonisessa Hakametsän pyhätössä kohtaamista hallinneelle kotijoukkueelle ollut.

Kirvesrinnat nimittäin karkasivat kolmannella kaksikymmenminuuttisella. Puolustaja Kärki osui mittelössä toistamiseen, kun hän heläytti limpun vasemmalta kulmalta uuniin. Juuso Nykänen survoi pelivälineen luukulta häkkiin viimeistä edellisellä peliminuutilla ja Oiva Keskinen teki maalin viimeisellä minuutilla.

Tapparan tehopelurina operoi Oskari Luoto saldolla 1+2=3.

Toinen CHL-voitto

Voitto oli Tapparalle CHL-kauden toinen. Ensimmäisessä matsissaan se päihitti tshekkiläisen Sparta Prahan voittomaalikilpailun jälkeen vieraissa 2–1, mutta toisessa taistossa tuli karusti 1–5 tukkaan HC Pardubicen vieraana.

Tapparan SM-liigakausi käynnistyi sittemmin toissa iltana Nokia Arenalla 2–3-voittomaalikisatappiolla Turun Palloseuraa vastaan.

Suomalaisjoukkueista tänä iltana CHL:ää pelaa vielä toinen tamperelaisseura Ilves, joka kohtaa Lausannen Sveitsissä kello 20.45 Suomen aikaa starttaavassa koitoksessa.

Juttua muokattu 13.9. kello 6.18: tehopisteitä päivitettiin ottelun jälkeen ja lopulta vain Oskari Luoto oli kolmen tehopisteen pelaaja.