Ilvekselle turpasauna – Leijonista tuttu hyökkääjä takoi urakalla maaleja

Lausanne rökitti Tampereen Ilveksen jääkiekon CHL:n ottelussa Sveitsissä 7–2. Antti Suomela takoi Sveitsin viimekautiselle finalistijoukkueelle kolme maalia.

Suomela täppäsi 1–0-osuman 11 minuutin pelin jälkeen maalin kulmalta, kun Ahti Oksanen pyöräytti kiekon hänelle pömpelin takaa.

Toisessa erässä Suomela ampui ylivoimalla 3–1-maalin viuhuvalla rannekudilla.

Miehen hattutemppu tuli täyteen pelin päätösminuutilla, kun hän iski 7–2-osuman luukulta. Oksanen kirjautti osumaan pelin toisen syöttöpisteensä.

Taisto oli kolmannen erän viime minuuteille asti varsin siedettävissä 4–2-lukemissa, mutta Lausanne kihautti kaksi maalia tyhjiin ennen kuin Suomela vielä osui maalivahti Jakub Malekille.

Ilveksen maalit tekivät Eemeli Suomi ja tshekkipuolustaja Daniel Gazda.

Lausannen maalisieppo Suomela on Leijonista kaksista MM-kisoista tuttu hyökkääjä, jolla on uraltaan myös NHL-kokemusta.

Toinen CHL-tappio

Ilveksellä on nyt CHL-kaudelta yhden jatkoaikavoiton jatkoksi kaksi varsinaisen peliajan tappiota.

Lausannella on sen sijaan kaksi varsinaisen peliajan voittoa ja yksi jatkoaikatappio.