Tapparalle uskomaton käänne CHL:ssä

Tampereen Tappara selvisi kuin selvisi lopulta jatkoon jääkiekon CHL-liigassa.

Asia varmistui melkoisen käänteen kautta. Tapparan tie mutkistui, kun se hävisi keskiviikkona kotiottelunsa Lausannelle 0–2. Kirvesrinnat tarvitsivat tämän jälkeen apuja muilta.

Apua tuli, kun brittijoukkue Sheffield otti melkoisen yllätysvoiton tshekkiläisestä Pardubicestä. Sheffield vei joukkueiden välisen taiston nimiinsä voittomaalikilpailussa lukemin 3–2.

Tulos tiesi sitä, että Pardubice jäi Tapparan taakse sarjataulukossa. Mikäli Pardubice olisi voittanut rankkarikilpailun, olisi se edennyt CHL:ssä jatkoon ja Tappara olisi jäänyt rannalle.

Tappara oli lopulta kahdeksalla pisteellä alkusarjassa 16:s eli se eteni viimeisenä pudotuspeleihin.

Suomalaisjoukkueista Pelicans oli yhdeksäs. Ilves jäi puolestaan rannalle, kun se oli 19:s.

Tappara kohtaa neljännesvälierissä ruotsalaisen Färjestadin, joka oli alkusarjan ykkönen. Färjestad otti kuudesta ottelusta 17 pistettä.

Pelicans kohtaa CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Red Bull Salzburgin, joka oli alkusarjassa kahdeksas. Salzburg keräsi yhtä paljon pisteitä (11) kuin Pelicans, mutta se oli niukasti maalieron turvin lahtelaisjoukkueen edellä (Salzburg +7, Pelicans +6).

CHL:n pudotuspeleissä käytetään kahden ottelun yhteismaalilukema -systeemiä. Finaali on yksiosainen.

Mikäli Tappara voittaa Färjestadin ja Pelicans kaataa Salzburgin, kohtaavat suomalaisjoukkueet keskinäisessä puolivälieräparissa.

Lue myös:

    Uusimmat