Tapparan maalitykiltä hävytön temppu – tämä törkytaklaus meni ohi TV-pelissä, kurinpito tutkii

Tämä ruma temppu jäi vaille huomiota: Tapparan Petteri Puhakka pelikieltouhan alla 0:16

Liigan kurinpitodelegaatio tarkistelee nyt kahta tapausta perjantain kierroksen jäljiltä.

Näistä ensimmäinen nähtiin Turussa, missä TPS:n ruotsalaishyökkääjä Lukas Wernblom taklasi Jukureiden ruotsalaispuolustajaa Lucas Nordsäteriä päähän. Wernblom sai tempustaan 5+20-minuutin rangaistuksen.

Tapauksessa oli oma asiahaaransa, sillä Nordsäter iski Wernblomia nyrkillä naamaan tämän taklauksen jälkeen. Nordsäter sai kahden minuutin väkivaltaisuusrangaistuksen.

TPS-tähti pihalle – ruma taklaus Jukurien ruotsalaispakkiin 5:33
TPS-tähti pihalle – ruma taklaus Jukurien ruotsalaispakkiin

Liigan tilannehuone tarkisti myös tapauksen, mikä meni pahasti ohi illan TV-ottelussa Tappara–HIFK. Kyseinen tilanne nähtiin ottelun kolmannessa erässä ajassa 53.53, kun Tapparan Petteri Puhakka taklasi älyvapaalla tavalla HIFK:n Petr Kodytekiä

Puhakka saapui tilanteeseen kovalla vauhdilla, minkä jälkeen hän sekä hyppäsi että nosti kyynärpäänsä ylhäälle ilmaan. Puhakan kyynärpää osui Kodytekiä päähän.

Kuin ihmeen kaupalla HIFK:n tshekkisentteri ei kokenut tilanteessa pahempaa loukkaantumista.

Video tilanteesta näkyy sekä jutun yläreunasta että alta.

Kyseinen taklaus vietiin kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Puhakka, 23, on Tapparan avainpelaaja. Hän takoi sekä edellisellä että toisella kaudella runkosarjassa 17 maalia kirvesrinnoille.

Tappara koki perjantain ottelussa tappion, kun HIFK otti ensimmäisen voittonsa Tampereen Nokia Arenalta loppuluvuin 1–4.