SM-liigassa pamahti kaksi pelikieltoa! Tappara-tähden törkytemppu meni täysin ohi

Tämä ruma temppu jäi vaille huomiota: Tapparan Petteri Puhakka pelikieltouhan alla 0:16
Katso: Tapparan Petteri Puhakka pelikieltoon – tämä ruma temppu jäi ensiksi vaille huomiota.

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Tapparan Petteri Puhakan ja TPS:n Lukas Wernblomin väliaikaisiin pelikieltoihin kurinpitokäsittelyiden ajaksi. Kyse on alkaneen SM-liigakauden ensimmäisistä pelikielloista.

Puhakan pelikiellon taustalla on hänen kohahduttanut taklauksensa perjantain HIFK-ottelussa.

23-vuotias Tappara-tähti saapui kovalla vauhdilla kohti laitaa ja hyppäsi ilmaan, minkä jälkeen tämä osui kyynärpäällään HIFK:n Petr Kodytekiä päähän. Ottelussa Puhakka selvisi tilanteesta kuitenkin ilman jäähyä. HIFK otti Nokia Areenalta harvinaisen vierasvoiton lukemin 4–1.

Katso Puhakan ruma taklaus ylälaidan videolta.

TPS:n ruotsalaishyökkääjä Wernblomia on puolestaan rangaistu Jukureiden ruotsalaispuolustaja Lucas Nordsäterin taklaamisesta päähän. Wernblom sai perjantain ottelussa 5+20-minuutin rangaistuksen.

Nordsäter sai tilanteessa myös kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Jukurit-pelaaja heilutteli nyrkkejään lisäksi kolmannessa erässä ja otti toisen kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Ottelu päättyi TPS:n 3–2-voittoon.

TPS-tähti pihalle – ruma taklaus Jukurien ruotsalaispakkiin 5:33
Lukas Wernblom taklasi rumasti – sitten lyötiin nyrkillä päähän.

TPS pelaa tänään KalPaa vastaan vieraissa, kun taas Tappara matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Sekä Puhakka että Wernblom ovat otteluista sivussa väliaikaisten pelikieltojensa takia. Kummankin pelikiellon lopullinen pituus selviää tänään lauantaina iltayhdeksään mennessä.