Apple on palkinnut WWDC-tilaisuudessaan ansiokkaita sovelluksia, jotka parhaiten hyödyntävät iPhonejen ja iPadien tekniikkaa ja ominaisuuksia. Apple Design Awards -palkintoja matkasi yhteensä yhdeksään maahan, ja palkittujen joukosta löytyy niin pelejä, hyötysovelluksia kuin interaktiivinen kirjakin.
Agenda on muistiinpanosovellus, joka nivoutuu etenkin päivänmäärän ympärille. Sitä voi käyttää sekä esimerkiksi työpäivän suunnitteluun että vaikkapa projektien dokumentointiin, ja se sopii etenkin työssäkäyville sekä opiskelijoille.
Yatatoyn kehittämä Bandimal on listalla Suomea edustamassa. Sovellus on lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu musiikkityökalu, jolla voi luoda omia biittejään ja komppejaan helposti hauskojen eläinhahmojen viihdyttäessä taustalla. Bandimal on kehitetty sillä ajatuksella, että jo muutaman vuoden ikäiset nousevat artistit osaavat nauttia sen käytöstä.
Calzy 3:n kohdalla on kyse laskinsovelluksesta. Se selviää useimmista, monimutkaisistakin laskutoimituksista, ja sisältää lisäksi Memory Area -toiminnon, joka mahdollistaa esimerkiksi tiettyjen numerosarjojen tai likiarvojen tallentamisen myöhempää raahaa ja pudota -tyylistä käyttöä varten. Calzy 3 sai kehuja myös elegantista ulkoasustaan.
Mikäli käännöspalvelut ovat hakusessa, on iTranslate Converse oiva valinta vieraskielisen keskustelun varalle. Sovellus kääntää puhetta halutulle kielelle reaaliajassa ja on kehittäjiensä mukaan maailman ensimmäisiä sovelluksia, jotka moiseen pystyvät. Tuettuna on 38 kieltä, ilahduttavasti myös suomi.
Florence on aiemminkin palkitun Monument Valleyn kehittämä interaktiivinen kirja, joka kertoo koskettavan tarinan nuoren tytön ensirakkaudesta. Sovellusta, ja etenkin sen rakentamaa tarinaa, kehuttiin erityisesti tunteita herättäväksi kokonaisuudeksi.
Playdeadin kehittämä INSIDE puolestaan on peli, jonka tarinasta ja mekaniikoista on perinteisyys kaukana. INSIDE on kuvauksensa mukaan uskomaton sukellus maailmaan, joka on täynnä omituisia kohtaamisia ja hahmoja. Peliä ei ole tarkoitus ymmärtää, vaan kokea, kehittäjä linjaa.
Tässä pelissä on kyse aavikon tutkimisessa yhdessä päähenkilö Alton kanssa. Matkan aikana pelaajat pääsevät kasvotusten useiden haasteiden ja mysteerien kanssa, ja vaikka kyseessä on jatko-osa, sopii se mainiosti myös sarjaan ensi kertaa tutustuville. Alto’s Odyssey on myös graafisesti yksinkertaisuudessaan rauhoittavan kaunis.
Frostissa tarkoituksen on ohjata erilaisia, valtoimenaan vaeltelevia henkihahmoja takaisin kotiplaneetoilleen yksinkertaisten pyyhkäisyeleiden avulla. Pelaajat pääsevät seuraamaan, kun uusia hahmoja syntyy, hektinen maailma löytää tasapainon ja monenlaiset mysteerit selviävät.
Pelin päähenkilö ei ole tyytyväinen elämäänsä kotikylässään, mutta hän ei liioin ole tervetullut Valhallaan, mistä muut viikingit pilkkaavat häntä. Oddmar haaveilee tilaisuudesta näyttää kykynsä kaikille. Lopulta sellainen ilmentyy ja imaisee päähenkilön mukaan vaikuttavaan tarinaan.
Apple Design Awards -palkinnon saajille lahjoitettiin yksilöllinen, kuutiomainen pokaalintapainen sekä liuta Applen tuotteita 5K iMac Prosta AirPods-kuulokkeisiin, 4K Apple TV -settiin sekä huippuluokan iPad Prohon ja lippulaivapuhelin iPhone X:ään.