Tätä syöttöä kelpaa ihastella – suomalaishyökkääjä jatkoi komeaa pisteputkeaan NHL:ssä

Arizonan Matias Maccellilla kolmen pisteen ilta yön NHL-kierroksella 1:22
Katso videolta Matias Maccellin loistotarjoilu sekä tyhjään maaliin syntynyt maali.

Jääkiekon NHL:ssä Arizona Coyotes vieraili perjantaina Kanadan puolella ja nappasi isäntänä hääränneestä Ottawa Senatorsista voiton maalein 5–3.

Vieraat ehtivät karata ensimmäisessä erässä jo kolmen maalin johtoon. Ottawan onnistui kuitenkin kaventaa vielä erän lopulla ja toisen erän kahdella osumalla kotijoukot olivatkin luistelleet jo rinnalle.

Päätöserässä Dylan Guentherin onnistui kuitenkin ensin siivittää vieraat jälleen johtoon, ja Arizonan suomalaishyökkääjä Matias Maccelli sinetöi loppulukemat rannelaukauksellaan tyhjään maaliin ottelun toisiksi viimeisellä minuutilla.

Osumansa lisäksi Maccelli kirjautti syöttöpisteet Guentherin päätöserän onnistumisesta sekä Nick Schmaltzin avauserän 3–0-osumasta. Kumpikin maaleista syntyi ylivoimalla. Maccelli oli kolmella tehopisteellään ottelun pistekuningas.

Arizonan suomalaispuolustajalle Juuso Välimäelle siunaantui jääaikaa yhteensä noin 18 ja puolen minuutin verran, mutta hän jäi lopulta tehopisteittä.

Ottawan suomalaisveskari Joonas Korpisalo oli perjantaina huilivuorossa ja kanadalaisseuran maalia vartioi ruotsalaiskollega Anton Forsberg, joka torjui yhteensä 26 laukausta.

Pisteputki venyi jo viidenteen otteluun

Kolmannessa erässä syntynyt maali oli Maccellille kuluvan kauden 11:s. Hän on kirjauttanut perjantaisen ottelun myötä nyt jo tehot 11+32.

Arizonan Edmontonista toissa viikolla alkanut Kanadan-turnee on ollut suomalaiselle kohtalainen pistesampo. Maccelli venytti nimittäin perjantaina pisteputkeaan jo viidenteen peräkkäiseen otteluun. Kahdesta edellisestä ottelusta hän oli kirjauttanut kummastakin yhden syöttöpisteen, kun tuota edeltävistä kahdesta taasen irtosi maali per ottelu.

Maccellin ja Välimäen joukkue oli sen sijaan tarponut tappiosta toiseen ennen Ottawan kohtaamista. Viimeksi seura taipui Toronto Maple Leafsin käsittelyssä torstaina paikallista aikaa. Tappio oli Arizonalle jo 14. peräkkäinen, mutta perjantaina seura sai kuitenkin vihdoin tuotua synkän putken päätökseen.

Arizona roikkuu 53 pisteellään Keskisen divisioonan häntäpäässä. Huonommin divisioonassa on menestynyt vain Chicago Blackhawks, jolle on kertynyt 35 pistettä. Koko liigan tasolla Arizonaa heikommin on menestynyt tällä kaudella vain neljä joukkuetta.

Seuraavaksi Arizona palaa takaisin Yhdysvaltain puolelle, jossa seura käväisee Washington Capitalsin vieraana. Ottelun on määrä alkaa sunnuntai-iltana kello kahdeksalta Suomen aikaa.

Washington mätti maaleja massatuotantona

Washington Capitals puolestaan kohtasi perjantaina Philadelphia Flyersin. Washington kukisti Philadelphian kotiyleisön edessä maalein 5–2.

Ottelun alkusävelet soivat Philadelphian kannalta lupaavassa duurissa, kun avausmaali syntyi jo ensimmäisen erän toisella minuutilla ja pennsylvanialaiset lähtivät lopulta toiseen erään 2–0-johdossa.

Kurssi alkoi kääntyä kuitenkin kovaa kyytiä, kun Washington alkoi takoa maaleja. Aleksandr Ovetshkin kavensi ensin toisen erän viidennellä minuutilla, ja Sonny Milano tasasi tilit reilut viisi minuuttia myöhemmin. John Carlsonin 3–2-onnistumisen myötä Washington karkasikin jo vieraidensa tavoittamattomiin.

Washingtonin onnistui kasvattaa johtoaan vielä kahdella maalilla ottelun päätöserässä.

Voitto oli Washingtonille viides seitsemän ottelun sisällä.