Taviksesta prinsessaksi – nämä naiset onnistuivat siinä!

Kate Middleton ei ole ainut nainen, joka on onnistunut valloittamaan kuninkaallisen perheenjäsenen sydämen. Myös nämä naiset ovat saaneet elää samanlaisen tuhkimotarinan.

Iso-Britanniassa kohistaan nyt prinssi Williamin ja Kate Middletonin häistä. Middleton ei ole kuninkaallista syntyperää, mutta ei ole ensimmäinen nainen, joka on onnistunut ponnahtamaan taviksesta prinsessaksi. Myös nämä naiset ovat onnistuneet sulattamaan prinssin sydämen.

Rania Al Yassin, Jordania

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista naisista, Jordanian kuningatar Rania, oli luomassa omaa uraa Citibankissa ja Applessa, ennen kuin tapasi Prinssi Abdullah II:n vuonna 1993. Kuningattareksi tultuaan hän on edistänyt hyväntekeväisyyttä ja korostanut muun muassa koulutusta. Hän on myös sosiaalisen median kannattaja ja haluaakin olla yhteydessä kasvaviin tukijoukkoihinsa Twitterin ja Facebookin välityksellä.

Grace Kelly, Monaco

Oscar-voittaja Grace Kelly oli ennen ainoastaan Hollywoodin prinsessa, mutta naituaan Monacon prinssi Rainierin hänestä tuli oikea kuninkaallinen. Lehdistö nimitti pariskunnan häitä "Vuosisadan hääjuhlaksi". Häitä juhlittiin huhtikuussa 1956, ja kutsuvieraslistalla oli sekä ulkomaalaisia merkkihenkilöitä että Hollywoodin kermaa.

Mette-Marit Tjessem, Norja

Norjassa kohistiin, kun kruununprinssi Haakon ihastui vuonna 1996 yksinhuoltajaäiti Mette-Maritiin. Ihmiset eivät aluksi hyväksyneet Mette-Maritia, sillä tämä oli osallistunut nuoruudessaan juhliin, joissa käytettiin huumeita. Pariskunta meni naimisiin elokuussa 2001, jolloin Mette-Marit myös pyysi anteeksi villiä nuoruuttaan.

Diana Spencer, Englanti

Ennen kuin prinsessa Diana meni naimisiin prinssi Charlesin kanssa, hän oli lastentarhanopettaja. Ujosta prinsessasta tuli yksi maailman kuvatuimpia naisia sen jälkeen, kun häitä juhlittiin heinäkuussa 1981. Avioliitto päättyi eroon, mutta prinsessa Diana jatkoi edustamista modernina kuninkaallisena. Hän tuki monia hyväntekeväisyyskohteita, kuten aidsia ja maamiinojen poistamista, mutta kuoli traagisesti elokuun 31. päivä vuonna 1997.

Masako Owada, Japani

Masako Owada opiskeli Harwardin yliopistossa ja hänellä oli lupaava ura Japanin ulkoministerinä. Hän kuitenkin valitsi sen sijaan avioliiton kruununprinssi Naruhiton kanssa. Pariskunta avioitui kesäkuussa 1993 ja heillä on yhteinen tytär, prinsessa Aiko. Owada on pysynyt poissa julkisuuden valokeilasta, sillä hänen ympärillään on valtava painostus synnyttää miespuolinen kruununperijä.

Wallis Simpson, Englanti

Kahdesti eronnut amerikkalainen seurapiirinainen Wallis Simpson on kiistelty hahmo Iso-Britannian historiassa. Kuningas Edvard VIII luopui kruunusta hänen takiaan ja on jälkikäteen kertonut, että ei halunnut kantaa valtavaa taakkaansa kuninkaallisena ilman rakastamansa naisen tukea ja apua.

Sarah Ferguson, Englanti

Sarah Fergusonin 10-vuotinen avioliitto prinssi Andrewiin oli jatkuvan tarkastelun ja juoruilun kohteena. Yorkin herttuatar on kuitenkin osoittanut sitkeytensä; hän on onnistunut tekemään comebackin monien skandaalien jälkeen.

Lalla Salma, Marokko

Prinsessa Lalla Salma on ensimmäinen naispuolinen henkilö, joka on hyväksytty julkisesti ja jolle on annettu kuninkaallinen arvonimi Afrikassa. Hän avioitui kuningas Mohammed VI:n kanssa ja on auttanut edistämään musliminaisten asemaa. Hän on myös perustanut ensimmäisen syöpää ehkäisevän yhdistyksen maassansa.

Mary Elizabeth Donaldson, Tanska

Prinsessa Mary avioitui Tanskan kruununprinssi Frederikin kanssa toukokuussa 2004. Pariskunnan tiet kohtasivat Sydneyssä kesäolympialaisten aikaan vuonna 2000. Donaldson syntyi Australiassa ja on työskennellyt muun muassa kiinteistövälittäjänä ja projektikonsulttina.

Letizia Ortiz Rocasolano, Espanja

Prinsessa Letizia avioitui Espanjan prinssi Felipen kanssa toukokuussa 2004. Hän oli aikaisemmin ollut naimisissa, mutta avioliitto päättyi eroon vuonna 1999. Ennen avioliittoansa prinsessa Letizia työskenteli toimittajana ja uutisankkurina. Tulevaisuudessa hänestä saattaa tulla ensimmäinen Espanjan kuningatar, joka syntyi maallikoksi.

Lisa Halaby, Jordania

Lisa Halaby eli Jordanian kuningatar Noor oli Jordanian kuningas Husseinin neljäs vaimo ja häntä kuvaillaankin usein ulkopuoliseksi. Hän voitti ihmiset puolellensa, kun kuningas sairastui ja lopulta kuoli helmikuussa 1999. Nykyään hänet tunnetaan arabinaisten puolestapuhujana.

Máxima Zorreguieta, Alankomaat

Prinsessa Máxima on Alankomaiden prinssi Willem-Alexanderin kanssa naimisissa. He tapasivat juhlissa Espanjassa vuonna 1999 eikä Zorreguieta aluksi tiennyt miehen olevan kuninkaallinen. Alankomaiden parlamentti melkein esti pariskunnan häät helmikuussa 2002, kun selvisi, että tulevan prinsessan isällä oli yhteyksiä Argentiinan diktatuuriarmeijan 70-luvulla.

Mabel Wisse Smit, Alankomaat

Kuten kuningas Edvard VIII Englannissa, myös Willem-Alexanderin nuorempi veli prinssi Johan Friso luopui asemastaan toisena kruununperijänä avioituakseen Mabel Wisse Smitin kanssa vuonna 2004. Alankomaiden parlamentti kieltäytyi hyväksymästä avioliittoa, koska Smit oli valehdellut yhteyksistään huumekauppiasiin.

MTV3/Helmi

Lähde: People.com, Wikipedia

Kuvat: Pääkuva WireImage, muut Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat