Täysi kaaos derbyottelussa – poliiseja loukkaantui, ilotulitteita perhekatsomoon: "Häpeällistä"

Itävallan Bundesliigan derbyottelu Rapid Wienin ja Austria Wienin välillä päättyi todelliseen kaaokseen, kun kotijoukkue Rapid voitti sunnuntai-illan kamppailun 2–1-lukemin.

Molempien seurojen kannattajat ryntäsivät päätösvihellyksen jälkeen kentälle, missä he sytyttävät soihtuja ja ampuivat ilotulitteita katsomoon päin. Osa ilotulitteista lensi stadionin perhekatsomoihin, missä paikalla oli lapsia.

Fanijoukkojen välillä kuvattiin myös rajuja tappeluita. Poliisin mukaan ainakin kuuden poliisin ja kolmen kannattajan kerrotaan loukkaantuneen. Molempia seuroja uhkaavat nyt ankarat rangaistukset.

– Tuomitsemme tämän mitä jyrkimmin, Rapidin urheilujohtaja Markus Kratzer sanoi ottelun jälkeen.

Sveitsiläislehti Blick kuvailee tapahtumasarjaa "synkäksi päiväksi Itävallan Bundesliigalle." Myös Itävallassa on reagoitu vahvasti sosiaalisessa mediassa leviäviin videoihin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

– Derbyt eivät yksinkertaisesti ole enää hauskaa lasten kanssa, kirjoittaa wieniläislehti Falterin päätoimittaja Florian Klenk X:ssä jakamaansa videoon.

– Idioottifaneja molemmilla puolilla. Austria aloitti tällä kertaa (mellakoinnin). Poliisi saapui paikalle aivan liian myöhään. Megafail.

Klenk lisäsi, että hänen mielestään joukkueiden pitäisi joutua pelaamaan tulevat ottelut tyhjille katsomoille rangaistuksena sunnuntain tapahtumista.

– Häpeällistä, Klenk jatkoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat